Kornfeil v Motegi dorazil do cíle jako dvanáctý

Kornfeil v Motegi dorazil do cíle jako dvanáctý

V kvalifikaci zajel Kornfeil osmý čas, ale po penalizaci za pomalou jízdu v tréninku o tři místa klesl. V závodě si vyjel body za dvanácté místo.

V sobotní kvalifikaci, která se jela na suchém povrchu, si Jakub Kornfeil díky času 1:57,089 vyjel osmé místo. Z této pozice však nakonec nestartoval, protože obdržel penalizaci v podobě poklesu o tři místa vzad na startovním roštu, protože se v tréninku pohyboval příliš pomalu v blízkosti ideální stopy.

„Po dnešku mám velkou radost - z týmu, motorky i tratě. Mám radost, protože jsme dosáhli toho, čeho jsme chtěli. Chtěli jsme být v top ten a to se podařilo. Musíme to ale potvrdit ještě zítra. Předpověď říká, že bude pršet. To by pro nás mohlo být pozitivum. Každopádně jsme ale velmi dobře konkurenceschopní i na suchu, což je skvělé. Už se nemůžu dočkat závodu,“ řekl včera nadšený jihomoravský závodník.

Na nedělní závod byl předpovídán déšť, který nakonec dorazil. Warm upy byly kvůli špatnému počasí odsunuty a později odstartoval i samotný závod, do něhož Kornfeil vyjížděl jako jedenáctý. Kvůli posunutí programu byl závod Moto3 zkrácen na třináct kol. Jakub si v jeho úvodu o několik míst polepšil. Pak se dlouho držel v elitní desítce. Bojoval ve stejné skupině jako Karel Hanika, který nakonec dojel osmý. Kornfeil se však svého krajana nedokázal udržet a s přibývajícím časem se propadal.

„Pokud svou pozici zhodnotím z hlediska toho, odkud jsem startoval a kde jsem skončil, tak spokojeni až tak zcela být nemůžeme. Odstartoval jsem dobře a dobře jsem se cítil i na motorce. Dařilo se mi vybojovat nějaké pozice, ale v dalším průběhu závodu jsem bojoval s potížemi. Jak dráha začala osychat, začal jsem postrádat jistotu a ostatní mě lehce předjížděli. V zatáčkách jsem byl trochu nervózní a to především na plynu. Musel jsem být opatrný, což mi ztěžovalo situaci, protože jsem nechtěl spadnout. Když mi došlo, že to lepší nebude, zaměřil jsem se na vybojování aspoň nějakých bodů. Je to opravdu škoda, protože jsme v průběhu víkendu byli silní a normálně si podobné podmínky užívám. Zkoušel jsem zatlačit na pilu, měnil jsem různě stopy ve snaze, abych jel co nejrychlejším tempem, což však dnes nešlo. Jsem zklamaný. Nebyl jsem schopný jet rychleji, ale jsem rád, že mám alespoň nějaké body. Ještě musíme zapracovat na nastavení do mokrých podmínek, ale na suchu jsme se už dokázali zlepšit. Teď se přesouváme do Austrálie, kde si snad povedu lépe,“ doufá Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud