Kornfeil závod v Jerezu nedokončil

Kornfeil závod v Jerezu nedokončil

Před Kornfeilem v dnešním závodě upadl Hiroki Ono. Kornfeil nemohl zabránit kontaktu s Japoncovým strojem a skončil na zemi i on.

Kornfeilovi se ve volných trénincích v Jerezu dařilo. Dvakrát byl v první desítce a jednou jedenáctý. V kvalifikaci si jihomoravský závodník zajistil své dosud nejlepší místo v letošní sezóně. V Kataru startoval šestadvacátý, v Austinu třiadvacátý a v Argentině devatenáctý. V Jerezu si polepšil na dvanáctou příčku, přičemž v úvodní části se Kornfeil držel několik minut na druhé pozici. Postupně však klesal, přesto byl s kvalifikačním výsledkem spokojený.

„V první řadě chci moc poděkovat svému týmu. Mechanici odvedli opravdu skvělou práci, díky níž motorka funguje na sto procent. Jsem přesvědčený o tom, že na závodní vzdálenost tomu bude stejně tak. V kvalifikaci jsem bohužel do posledních kol vyjel trošku pozdě, takže mně už nezbývalo mnoho času na zajetí rychlého kola. I tak jsem si ale v posledních fázích polepšil. Za dnešní dvanácté místo jsem opravdu rád, protože jde vidět, že jsme v porovnání s minulými závody udělali velký pokrok. Nyní skutečně máme výchozí pozici na to, abychom se poprali o dost bodů. To je samozřejmě cíl číslo jedna, o který budu zítra bojovat. Z jízdy mám radost. Když zatáhnu, není problém vést rovnocenný souboj s kýmkoliv z ostatních. Letos jsem ještě nebyl tak pozitivně naladěný. Doufejme tedy, že nám zítra bude aspoň trošku přát štěstíčko a zatím docela úspěšný víkend zakončíme také dobrým závodem, doufal Jakub před dnešním závodem.

Dnešní den ještě pro Kornfeila začínal dobře. Ve warm upu zajel pátý čas. Ani začátek závodu se nevyvíjel špatně. Český jezdec bojoval ve skupině o šesté místo. Měl šance na velmi pěkný výsledek, ale pád Japonce Hirokiho Ona mu v tom zabránil. Ono upadl těsně před naším závodníkem, takže nebylo možné srážce zabránit. Ono trefil Kornfeila do předního kola. Pro Jakuba tak dnešní závod skončil bez bodového zisku.

„Je to velké zklamání, protože si myslím, že jsem si v závodě vedl dobře. Vím, že nebýt toho incidentu, mohl jsem být v top ten. Ono byl na rovince strašně rychlý, začal brzdit hodně pozdě, do zatáčky se nemohl vlézt. Když padal, zavadil o moje přední kolo a vzal mě s sebou. Je to prostě smůla,“ smutnil český jezdec.

„Během závodu jsem se cítil dobře. Trošku jsem tedy ztrácel na rovinkách, takže mně bylo jasné, že veškeré předjížděcí manévry budu muset zvládnout v zatáčkách. Na to se budeme muset zaměřit v Le Mans. I přes to všechno, co se stalo, jsme si ve skupině bojující o šesté místo krásně zazávodili. S celým víkendem jsem ale jinak spokojený. Od jeho začátku jsem měl dobrou rychlost a rozhodně jsme udělali velký krok vpřed,“ dodává Kornfeil, přičemž se snaží na tomto víkendu vidět i pozitiva.

Doporučujeme

Články odjinud