8
Fotogalerie

Kornfeilovým kolegou se příští rok stane Filip Salač

Příští rok do třídy Moto3 vstoupí další český závodník. Bude jím Filip Salač, který bude spolu s Jakubem Kornfeilem jezdit u týmu Prüstel GP.

Jakub Kornfeil před časem potvrdil, že i příští rok zůstane v kategorii Moto3 a nadále bude závodit pro tým Prüstel GP. A nyní byla oficiálně potvrzena další dobrá zpráva pro české fanoušky. Kornfeilovým kolegou bude jeho krajan Filip Salač. A další dobrou zprávou je, že tým bude těžit z tovární podpory KTM.

„Mám velkou radost, že se do mistrovství světa dostal další Čech a že budeme startovat v jednom týmu. Je to neskutečný úspěch pro Autoklub a celou Českou republiku s ohledem na to, jak malá země jsme a jak je dnes složité se dostat do mistrovství světa,“ vyjádřil se Kornfeil k angažmá druhého českého závodníka. „S Filipem mám naprosto skvělý vztah a je výborné, že náš profesionálně fungující tým posílí právě on. Už se fakt těším, až se tato informace dostane na veřejnost a doufám, že za námi budou stát všichni čeští fanoušci. Věřím, že budeme dobří parťáci a silná dvojka, která brzy ukáže, co v ní je,“ řekl dále Kornfeil.

Šestnáctiletý Filip Salač aktuálně jezdí Red Bull Rookies Cup a letos v Brně si už vyzkoušel jeden závod v mistrovství světa v kategorii Moto3. Příští rok bude jeho prvním kompletním rokem v této třídě.

„Přestupem do Moto3 se mi plní další velký sen. Vím, že to nebude jednoduché, ale díky startu na divokou kartu v Brně jsem se mohl s technikou kategorie Moto3 krátce seznámit. I když nám závod nevyšel, po tréninkových časech jsem přesvědčený, že dovedu dobře zajet i v této třídě,“ sdělil Salač při příležitosti oznámení podpisu smlouvy.

„Děkuji všem za velkou příležitost a šanci ukázat své schopnosti. Teď se budu ještě maximálně soustředit na zbytek letošní sezony, a pak už mě čeká náročná příprava na rok 2019,“ dodal mladý Čech.

Foto: Prüstel GP

1-1280x853.jpg2-1280x853.jpg4-1280x853.jpg
5-1280x853.jpg6-1280x853.jpg7-1280x853.jpg
8-1280x853.jpg9-1280x853.jpg

Doporučujeme

Články odjinud