Koyama blízko podpisu s Racing Team Germany

Německý RTG pod vedením Dirka Heidolfa je velmi blízko podpisu smlouvy s japonským závodníkem Tomoyoshi Koyamou, který by tak pro rok 2010 vytvořil týmovou dvojici s českým jezdcem Jakubem Kornfeilem.

Jakub Kornfeil, vítěz juniorského šampionátu Red Bull MotoGP Rookies Cup 2009 už s Racing Team Germany smlouvu podepsal a v příštím roce pojede svou premiérovou sezonu v nejnižší kubatuře v barvách týmu pod vedením bývalého závodníka Heidolfa.

S českým talentovaným jezdcem smlouvu podepsali koncem prosince 2009 a podpis japonského závodníka je očekáván do konce tohoto týdne. „Jsme v úzkém kontaktu a velmi blízko podpisu smlouvy,“ řekl Heidolf. „Koyama a jeho management mají zájem podepsat, ale zatím se tak nestalo. Dal jsem jim termín do konce týdne.“

„Máme velmi dobrý základ a chceme jezdcům umožnit závodit v mistrovství světa a ne to dělat jen pro peníze,“ řekl Heidolf.

Koyama poprvé v mistrovství světa závodil v roce 2000, ale to v nejnižší kubatuře zajel jen jeden závod . To samé o rok později a vlastně až v roce 2005 absolvoval první kompletní sezonu. Nejlepší roky prožil u KTM a v roce 2007 získal celkové třetí místo. Naopak v minulém roce s Locinem skončil až čtyřiadvacátý.

Doporučujeme

Články odjinud