Laguna De Punietovi sedí, Capirossi má bolesti

Laguna De Punietovi sedí, Capirossi má bolesti

Výsledky jezdců Pramac Racingu se po úvodních trénincích poměrně dost liší. Zatímco Randy De Puniet zajel osmý nejlepší čas, Loris Capirossi bojuje s bolestmi nedoléčeného zranění zlomeniny žeber.

Po prvních pětačtyřiceti minutách tréninku jezdců královské kubatury, byl Randy De Puniet s časem 1´23,807 sekundy dvanáctý a na svém kontě měl 1,507 sekundy ztrátu. Odpoledne Francouz podstatně zrychlil, první den příprav na americkou Grand Prix ukončil osmým časem a sekundovou ztrátou na nejlepší čas dne.

„První den byl dobrý,“ řekl Randy De Puniet. „Ve srovnání s dopoledním tréninkem jsme se zlepšili o sedm desetin a to nám v příštích dvou dnech nabízí určitá pozitivní očekávání. Vyzkoušeli jsme spoustu řešení, ale protože jsme po celou dobu pokračovali na stejné zadní pneumatice, nedokázali jsme se v posledních několika kolech víc zlepšit.“

Loris Capirossi není plně v kondici, zranění z Assenu je stále bolestivé a šestnáctý čas naznačuje, že americký víkend v Laguně Seca nebude pro Itala procházkou růžovým sadem. Ztrácí přes dvě a půl sekundy, což je hodně, ale je tu ještě celá sobota a možnost se zlepšit.

„Odpoledne to bylo určitě těžší, protože jsem si vzal jen jednu tabletku od bolesti, abych zjistil jak na tom doopravdy jsem,“ řekl v pátek večer Loris Capirossi. „Hodně se to zkomplikovalo a nedokázal jsem jezdit stejně, jak během úvodního tréninku. Zítra to nebude jednoduché, ale jsem tu, abych jezdil a nastavil co nejlepší čas.“

Doporučujeme

Články odjinud