Laguna Seca uvidí tovární Yamahy v červenobílé kombinaci

Laguna Seca uvidí tovární Yamahy v červenobílé kombinaci

Víkend na západě Spojených států je pro tovární stáj Yamahy po Assenu druhým místem, kde se fanouškům představí v červenobílé kombinaci v rámci oslav padesátiletého výročí závodění v mistrovství světa.

Loni Jorge Lorenzo v Laguně Seca vyhrál, když do závodu královské kubatury startoval z pole position. Bylo to jeho první vítězství v Laguně a další důležité body, které pro něho nakonec znamenaly zisk titulu. V letošním roce přijíždí do USA ve velmi dobré kondici a odhodlaný zajet výsledek, kterým opět o něco sníží náskok vedoucího jezdce šampionátu Casey Stonera.

„S velmi dobrými výsledky z Mugella a Sachsenringu jsme v této chvíli velmi silní a budeme se dál  snažit snížit ztrátu na Caseyho,“ uvedl Jorge Lorenzo. „V Laguně jsem prožil hezké momenty a to především loni, kdy jsem tam vyhrál, ale také v roce 2009, když jsem s těžkým pádem vyhrál kvalifikaci a nakonec získal umístění na stupních vítězů.“

„Laguna je úžasná pro svůj americký styl a atmosféru, ale především kvůli corkscrew. Myslím, že je to jedna z nejlepších zatáček celého seriálu, místo, které chce každý poznat! Těším se, že budu opět na své M1, abych tam bojoval o titul!“ dodal úřadující světový šampion Jorge Lorenzo.

Ben Spies je v Monterey jako doma, má tam podporu domácích fanoušků a velké zkušenosti ze závodění v seriálu amerických superbiků. Loni tam obsadil šesté místo, což bylo pro nováčka v MotoGP a jezdce satelitní stáje Yamahy velký úspěch. V letošním ročníku sedlá tovární prototyp YZR-M1 a v červenobílých barvách vyhrál závod v Assenu.

„Závod před domácím publikem je pokaždé vzrušující a pro Yamahu to bude velká událost jet znovu v barvách k výročí padesáti let závodění v mistrovství světa,“ uvedl Američan Ben Spies. „V Assenu byly pro mě šťastné a doufejme, že mi štěstí přinesou také tady před mými přáteli a rodinou.“

„V Laguně jsem zaznamenal některé dobré výsledky v seriálu AMA a jízdu na tomto okruhu miluji. Bude to důležitý závodní víkend, ale také velká zábava, takže se už těším až na dráze uvidím spoustu starých známých tváří,“ dodal Američan.

Doporučujeme

Články odjinud