LCR Honda je s De Punietem po pátku sedmá

Francouz v barvách soukromého týmu zajel v pátečním tréninku sedmý čas a připsal si na konto další umístění v první desítce, což v jeho případě určitě není překvapením a má tak znovu šanci získat dobrou pozici na startu.

„Je hodně fyzicky náročné jezdit v takovém horku, ale já osobně se cítím dobře a toto je první volný trénink, který byl pro mě pěkně pozitivní,“ řekl Randy De Puniet. „Během prvního výjezdu jsem zajel čtrnáct kol, protože jsme plánovali zapracovat na závodní vzdálenosti, ale teplota povrchu dráhy byla velmi vysoká a museli čelit nějakým problémům se zadní přilnavostí.“

Ta bude v neděli důležitá, protože ne každému se podaří vyřešit potíže s přilnavostí a v závěru závodu pak každá taková výhoda přispěje k lepšímu umístění. V Assenu De Puniet startoval druhý, ale nepodařilo se mu tuto výhodu zužitkovat, takže uvidíme, jak si poradí na rychlé dráze v Katalánsku.

„Na motorce se tu cítím dobře, vyzkoušeli jsme některá řešení ohledně nastavení a mappingu motoru, ale ještě musíme v nastavení přizpůsobit určité věci, které nám umožní zlepší zadní přilnavost,“ uvedl Randy De Puniet.

Doporučujeme

Články odjinud