Leonov se po operaci rychle zotavuje

První zkušenost v nové střední třídě Moto2 má za sebou Rus Vladimir Leonov, který ovšem během úvodního závodu v Kataru havaroval a zlomil si loket.

Minulý týden jezdec týmu Vector Kiefer Racing absolvoval operaci a nyní už pokračuje v úspěšné rehabilitaci. Odklad japonské Grand Prix mu přišla vhod a do dalšího závodu Velké ceny Španělska v Jerezu, který se pojede druhého května, již bude schopen nastoupit.

Leonov do úvodního závodu sezony startoval jako pětatřicátý a razantní jízdou postupně získával pozice. V osmém kole ale vyjel mimo asfaltovou dráhu a okamžitě následoval pád, který se pro Rusa bohužel neobešel bez zranění.

„Přední kolo mi začalo ujíždět, ale motorku jsem ještě dokázal ovládat,“ řekl Leonov. „Nicméně mi pak odskočilo zadní kolo a dotklo se umělé trávy, což způsobilo highsider. Tvrdě jsem dopadl na zem a zranil si loket.“

Dvaadvacetiletý jezdec nové střední kubatury Moto2 se po operaci rychle zotavuje a koncem příštího týdne plánuje setkání se svým fanklubem v Moskvě. Hned potom odletí do Španělska, aby se v druhém podniku sezony pokusil o lepší výsledek.

Doporučujeme

Články odjinud