Letos má Stoner silné soupeře ve vlastní garáži

Letos má Stoner silné soupeře ve vlastní garáži

Australan po čtyřech letech u Ducati přestoupil k továrnímu týmu Hondy, kde od začátku dosahuje velmi výrazných výkonů a zejména v posledním testu MotoGP byl tím vůbec nejrychlejším jezdcem.

V roce 2006 absolvoval Casey Stoner svou premiéru v MotoGP jako jediný jezdec LCR Hondy. O rok později zahájil éru osmistovek titulem u tovární Ducati a týmovým kolegou Lorisem Capirossim. V roce 2008 závodil s Marcem Melandrim, který se evidentně trápil a Australanovi nijak nekonkuroval, což se dá říct i o první společné sezoně s Nicky Haydenem.

U Casey Stonera jsme samozřejmě zvyklí, že patří mezi ty nejrychlejší, nicméně Australan už není tolik zvyklý na skutečnost, že mu zdatně konkuruje jeho týmový kolega. V případě letošní sestavy Repsol Hondy Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso.

Dani Pedrosa po posledním testu ztrácí na Stonera něco přes desetinu sekundy a to je minimální rozdíl, který sehraje svou roli možná v kvalifikaci, ale v samotném závodu už bude situace jiná. Samozřejmě ani Ital Dovizioso nijak nezaostává, má stejné vybavení a stejnou motivaci všechny porazit.

Na to, jak vnímá konkurenci ve vlastní garáži, Australan odpověděl v rozhovoru pro crash.net, kde mimo jiné uvedl: „Podle mě je to dobře. Mimo závodní dráhu jsme týmoví kolegové, když jsme na dráze, tak to jsou další soupeři. Po celou moji závodní kariéru to pro mě bylo stejné. Soustředíte se na svou část garáže a to je to nejdůležitější.“

„Skutečnost, že mám v stejné garáži další dva chlapy na celé situaci nic nemění,“ pokračoval Casey Stoner. „Ale ano, určitě je to rozhodně zajímavé (vzájemná vyrovnanost). Druhý den (test MotoGP v Sepangu) jsme ukončili na první, druhé a třetí pozici a téměř to samé zopakovali následující den. Může to být pestrá sezona!“

Doporučujeme

Články odjinud