Letos první pole position pro Pedrosu, Dovizioso tentokrát devátý

Sobotní kvalifikace proběhla v režii jezdce tovární Hondy Daniho Pedrosy, jenž si s časem 1´39,202 sekundy dojel pro pole position, když porazil svého krajana Lorenza a konečně předvedl velmi dobrý výkon.

Mistr startu Dani Pedrosa má pro zítřejší závod obrovskou příležitost si okamžitě po zhasnutí červených světel vytvořit náskok, který pokud si v průběhu závodu španělské Grand Prix udrží, tak vyhraje domácí Velkou cenu a všem, kteří se podíleli na zlepšeních jeho Hondy udělá obrovskou radost.

„Pokaždé je milé, když získáte pole position a zvlášť tady, protože je to můj domácí závod s úžasnou podporou od fanoušků, takže jsem rád,“ uvedl po skončení kvalifikace Dani Pedrosa. „Nečekal jsem, že získám první místo na startu, ale dával jsem do toho hodně a jsem tím velmi potěšen. Vlastně i v případě, že to ve skutečnosti není až tolik podstatné, protože důležitý bude výkon v samotném závodu a na této oblasti ještě potřebujeme zapracovat.“

„Nový rám přináší určitá zlepšení, ale stále nejsme tam, kde potřebujeme a musíme zapracovat na konzistenci, protože ta je důležité k tomu, abychom byli po celý závod konkurenceschopní. Naši soupeři rovněž předvedli dobrý potenciál, takže si nemůžeme dovolit polevit, protože to bude dlouhý a náročný závod,“ řekl závěrem k letos první pole position Dani Pedrosa.

Ital Andrea Dovizioso zajel perfektně v druhém tréninku dnes odpoledne, když se umístil na čtvrté pozici, ale stejný výkon se již nepodařilo zopakovat v kvalifikaci, protože změny, které na jeho RC212V udělali před kvalifikací mu vůbec nepomohly. Zítra se vrátí k nastavení ze sobotního dopoledne a bude záležet na tom, jak dobře se mu podaří odstartovat z třetí řady, kde je spolu s Colinem Edwardsem a Benem Spiesem.

„Vlastně jsem si myslel, že to dneska zvládnu do druhé řady, takže odpoledním výsledek jsem trošku zklamaný, protože startovat z prvních dvou řad může být velmi důležité,“ řekl Andrea Dovizioso, druhý jezdec továrního týmu Repsol Hondy. „Dopoledne jsme předvedli náš potenciál, když jsme byli v tréninku čtyři desetiny za nejrychlejším jezdcem, takže je škoda, že to samé se nám nepodařilo zopakovat v kvalifikaci.“

„Pro odpolední kvalifikaci jsme provedli nějaké změny na elektronice a v nastavení stroje, což nás ve skutečnosti zpomalilo, takže se zítra vrátíme k nastavení ze sobotního dopoledne a jsem si jistý, že se díky tomu zlepšíme. Startovat z třetí řady znamená, že bude třeba rychle zachytit nástup jezdců vpředu, protože to je klíčem k dobrému závodu, jaký jsme viděli v Kataru,“ řekl závěrem Andrea Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud