Lorenzo a Simoncelli si velmi výrazně vyměnili názory

Lorenzo a Simoncelli si velmi výrazně vyměnili názory

Aby toho už nebylo dost mezi Casey Stonerem a Valentinem Rossim, tak se při tiskové konferenci po sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Portugalska do sebe pustili Marco Simoncelli a Jorge Lorenzo.

Oba jezdci zítra startují z první řady, ale Marco Simoncelli reagoval na slova, která Jorge Lorenzo prohlásil o stylu jeho jízdy. Loni se oba dostali ve Valencii do kontaktu, který stál Lorenza málem závod, který nakonec v závěru fantasticky vyhrál.

„Ano, četl jsem o tom, co řekl ohledně mého stylu jízdy, ale nevím. Podle mě řekl věci, které nejsou správné, protože tvrdí, že jsem do něho loni ve Valencii narazil a on málem spadl, ale to nebyla pravda, protože já byl tehdy vpředu, on se mě snažil předjet a přitom chyboval,“ uvedl během tiskovky Marco Simoncelli.

„Natlačil se na mě a já měl jeho pneumatiku na své kombinéze od nohy až po záda, takže to není ten správný příklad. Další věc je, že to on byl před několika lety vyloučený vedením závodu za  agresivní styl jízdy,“ reagoval Simoncelli.

Jorge Lorenzo: „Pokud jde o mě, tak si myslím, že jsem včera zvolil ta správná slova. Podle mě to není problém, pokud se nic nestalo, uvidíme, co se stane v budoucnu.“

Marco Simoncelli: „Ano, ale uvedl jsi nesprávný příklad ohledně Valencie.“

Jorge Lorenzo: „Myslím, že jsi měl kontakt s více jezdci, ne?“

Marco Simoncelli: „Ano, ale tvůj příklad byl špatný, podle mě.“

Jorge Lorenzo: „V kolika závodech jsem nespadl? V kolika jsem neměl s nikým kontakt?

Marco Simoncelli: „Já jen řekl, že tvůj příklad byl špatný, promiň!“

Jorge Lorenzo: „To je tvůj názor! Ale myslím si, že hodně lidí v paddocku a hodně jezdců má stejný názor jako já.“

Marco Simoncelli: „Zkus se zeptat.“

Jorge Lorenzo: „Zeptej se například Doviziosa nebo Aojamy.“

Marco Simoncelli: „Zeptej se Doviziosa na rok 1995!!“

Jorge Lorenzo: „To není podstatné. Pokud se v budoucnu nic nestane, pro mě to problém není. Ale pokud se s tebou v budoucnu něco přihodí, tak to problém bude.“

Marco Simoncelli: „V pořádku, budu zatčen!“

Tato odpověď u přítomných novinářů vyvolala smích, protože atmosféra už byla poměrně dost napjatá, ale to se moc nelíbilo Jorge Lorenzovi a přítomným hned vysvětlil svůj pohled na věc.

„Všichni se smějete, ale to není sranda, protože tady se hraje s našimi životy,“ pokračoval Lorenzo. „Jezdíme v tří set kilometrových rychlostech a na motocyklech, které jsou velmi silné a velmi těžké. To nejsou minibajky. Je to velmi nebezpečný sport a vy musíte přemýšlet o tom, co děláte.“

„V pořádku, jsem připraven bojovat se všemi jezdci, ale nemám rád nečisté souboje. To je způsob. Byl jsem často zraněný a zavinil nehodu De Angelise v Japonsku, což byla má chyba, má chyba, takže od tohoto okamžiku se vždy snažím jezdit jenom čistě.“

„Můžu chybovat, protože jsem člověk, ale normálně, když jezdím, tak si vše raději promyslím dvakrát. Nejednám impulsivně, protože jedna věc je si zahrávat s vlastním ztravím a další pak se zdravím ostatních závodníků,“ ukončil debatu Jorge Lorenzo, úřadující mistr světa MotoGP 2010.

Tak to bude zítra závod, Lorenzo vs Simoncelli, Stoner vs Rossi, uvidíme!

Doporučujeme

Články odjinud