Lorenzo chce v Jerezu bojovat o vítězství

Španěl využije odkladu japonské Grand Prix k intenzivní přípravě na svůj domácí podnik v Jerezu, protože už nyní mu zlomenina pravé záprstní kosti nebrání v jízdě a je tedy přesvědčen, že už dokáže bojovat o vítězství.

Zranění pravé ruky, které si způsobil pádem během únorového tréninku na motokrosovém motocyklu je řekněme téměř vyléčené a španělský jezdec týmu Fiat Yamahy může koncem příštího týdne do Andalusie odcestovat již ve velmi dobrém zdravotním stavu.

Změna v termínu japonské Velké ceny přišla Lorenzovi vhod, protože díky tomu bez přerušení pokračuje v rehabilitaci, což samozřejmě přispěje k jeho rychlému návratu do plné fyzické kondice, kterou bude potřebovat.

„Díky nečekané změně v termínu závodu v Motegi jsem měl více času na cvičení,“ řekl Lorenzo. „Tento týden jsem chodil do tělocvičny, pracoval tam s fyzioterapeutem a v úterý a ve čtvrtek jsem měl dva dny motokros a plochou dráhu. Přitom jsem zjistil, že mi již při jízdě pravá ruka nepůsobí žádné problémy. Věřím si, protože do Jerezu přijedu v téměř stoprocentní kondici.“

To je pro samotného Lorenza a jeho tým určitě dobrá zpráva, nicméně už druhé místo v úvodním podniku v Kataru bylo vzhledem k jeho zranění tak trochu jako zázrak. Španěl do Perského zálivu přijel s nedoléčenou zlomeninou a s nevelkými nadějemi na dobrý výsledek, ale v neděli v noci bylo vše jinak a v boxech devětadevadesátky se mohlo slavit.

Nyní na Lorezna čeká další výzva v podobě domácí tratě. „Jerez je pro mě magická dráha a myslím, že pro všechny španělské jezdce, protože je to okruh, kde jsou vám diváci velmi blízko,“ pokračoval vicemistr světa z roku 2009 a závěrem dodal „Vůči mě byl vždy dobrý. Měl jsem tam spoustu pole position a vyhrál dva závody ve čtvrtlitrech, takže doufám, že nyní dokážu bojovat o vítězství v MotoGP.“

Na vítězství v královské kubatuře ale v Andalusii zatím čeká. V jeho prvním roce jezdce MotoGP zajel v Jerezu na pole position a premiérovou domácí Velkou cenu pak dokončil na třetím místě. O rok později zajel znovu pole position, ale čtyři kola před koncem závodu  spadl, když se snažil dostihnout Casey Stonera a získat tak třetí místo.

Doporučujeme

Články odjinud