Lorenzo dnes získal pole position bez kvalifikace

Lorenzo dnes získal pole position bez kvalifikace

Jorge Lorenzo zajel během víkendů nejrychlejší čas a do Velké ceny Portugalska odstartuje z prvního místa. Do první řady se vešel i třetí Valentino Rossi.

V Estorilu dnes hustě pršelo a kvalifikace na Velkou cenu Portugalska byla zrušena. V týmu Fiat Yamaha však mohou být spokojeni. Jorge Lorenzo získal svou 42. pole position, čímž vyrovnal svého kajana Jorgeho "Aspara" Martíneze. Spolu teď drží španělský rekord. "Jsem na to velmi hrdý," přiznal již jistý mistr světa. Valentino Rossi odstartuje do závodu ze třetího místa.

Lorenzo v ranním volném tréninku na kluzké trati dokonce upadl. "Je to škoda, potřebovali jsme strávit na trati víc času, abychom zlepšili naše nastavení pro současné podmínky. Ráno jsem se cítil docela dobře. Myslel jsem, že ostatní jezdci jsou blízko mému času, moc jsem zabral a spadl," přiznal rodák z Mallorky. "Naštěstí se mi nafoukl airbag a nezranil jsem se."

Letošnímu šampiónovi dělá největší starost počasí. "Uvidíme, jak zítra bude. Doufejme, že při warm-upu budou stejné podmínky jako v závodě, jinak to bude velmi těžké."

Rossi byl z dnešní situace velmi zklamán. "Chtěli jsme ještě vyzkoušet některé úpravy, ale nakonec moc hustě pršelo a bylo by nebezpečné vyjet," uznal italský fenomén. "Mám na mokro dobré nastavení. Mohli jsme ho sice ještě trochu zlepšit, ale jsem spokojen s vyvážením. Na mokro jsme připraveni dobře, pokud bude sucho, mohlo by to být zajímavé. Pokud bude od rána sucho, bude to OK. Musíme čekat. Ale jsme v první řadě."

Doporučujeme

Články odjinud