Lorenzo do Kataru pojede

Jorge Lorenzo, který se před měsícem zranil při tréninku, tento týden přijede do Kataru, aby spolu s ostatními jezdci královské kubatury absolvoval poslední test v přípravě na novou sezonu.

Zlomenina první záprstní kosti Lorenzovy pravé ruky se rychle hojí a tak mu dal jeho doktor pro test v Kataru zelenou. Ovšem až na místě jezdec tovární Yamahy zjistí, zda mu zranění umožní plně ovládat jeho stroj.

„Dnes odjíždíme do Kataru k poslednímu zimnímu testu,“ uvedl Jorge Lorenzo. „Je myslím důležité, že tam budeme. Zranil jsem se před necelými pěti týdny, ale v posledním testu jsme nemohli chybět, protože by se to negativně odrazilo v naši přípravě. Už nejsme tak daleko od prvního závodu sezony!“

„Doktor mi připravil speciální dlahu z uhlíkového vlákna a u Dainese mi upravili rukavici, aby lépe chránila zlomeninu, takže uvidíme,“ řekl před cestou do Kataru Jorge Lorenzo.

Šéf týmu Wilco Zeelenberg zdůraznil, že má Lorenzo u Yamahy plnou podporu a dále uvedl: „Jsme rádi, že je Jorge pro tento poslední test v Kataru zpátky! Samozřejmě jsme museli jeden kompletní test vynechat, ale věříme, že ztracený čas doženeme, protože když jsme motocykl pro sezonu 2010 vyzkoušeli poprvé, tak předvedl velmi konkurenceschopné výkony.“

Doporučujeme

Články odjinud