Lorenzo doplatil na špatnou volbu pneumatik, Spies si odrovnal ruku

Lorenzo doplatil na špatnou volbu pneumatik, Spies si odrovnal ruku

Yamaha v brněnském závodě nestačila na Hondu a skončila těsně pod stupni vítězů. Okolnosti ji tentokrát nebyly nakloněny.

Jorge Lorenzo jezdil v úvodu závodu na druhém místě, ale v cíli byl až čtvrtý. Nevyšla mu sázka na měkkou směs. "Přední pneumatika, kterou jsme si vybrali, nebyla dnes tou nejlepší volbou," přiznal. "Vyzkoušeli jsme ji v kvalifikaci a včera dopoledne, měl jsem na ní dobrý pocit a velmi konzistentní rychlost. Dnes byly jiné podmínky a jiná teplota, a ona nefungovala. Od začátku druhého kola jsem měl v každé zatáčce blízko k tomu, abych ztratil předek, takže pro mě bylo těžké dojet lépe než čtvrtý." "

Lorenzo si udržel druhé místo v poháru jezdců, ale jeho ztráta na Stonera narostla na 32 bodů. "V šampionátu je to pro nás teď ještě těžší, ale to neznamená, že je konec. Ještě se bude hrát o hodně bodů, takže se musíme soustředit na vítězství v co největším počtu závodů. Teď musím zapomenout na tento závod, který je asi jeden z nejhorších v této sezóně a dost možná i v mé kariéře v MotoGP. Těším se, že si vyzkouším litrovou motorku a také vylepšení pro osmistovku."

Bena Spiese celý víkend v Brně trápil skřípnutý nerv na krku, kvůli kterému měl zhoršenou citlivost v levé ruce. Na to v závodě doplatila ta pravá, Američan přiznal, že po fyzické stránce náročnější Grand Prix nikdy nejel.

"Byl to těžký závod," uvedl. "Od devátého kola jsem chtěl v každém dalším odstoupit! Maximálně jsem se snažil a neudělal jsem moc chyb. Říkal jsem si, že když jede Valentino za mnou a je přede mnou v šampionátu, tak musím jet, dokud z té věci nespadnu. Nespadl jsem a dokončil jsem, takže to byl dobrý výsledek. Teď je to úplně naopak, úplně mrtvou mám pravou ruku, protože ta jediná v závodě fungovala."

Doporučujeme

Články odjinud