Lorenzo je v domácím prostředí dostatečně motivovaný

Lorenzo je v domácím prostředí dostatečně motivovaný

Pro tovární stáj Yamahy je Barcelona místem, kde se jejich motocyklovým prototypům daří a na vítězné vlně z posledních dvou let by rádi pokračovali také letos a na své konto si připsali další důležitý výsledek.

Jorge Lorenzo je v Barceloně jako doma. Čekají tam tisíce jeho příznivců, atmosféra v ulicích města je po vítězství jejich klubu v Lize mistrů přímo elektrizující a do toho přijíždí motocyklový šampionát. Jorge Lorenzo loni katalánskou Grand Prix vyhrál a o to samé se pokusí také letos, i když má velmi těžké soupeře.

„Jedeme teď rovnou do Montmeló a nepotřebujeme k tomu ani letadlo. To je úžasné!“ řekl před domácím podnikem v Barceloně Jorge Lorenzo. „Jsem velmi rád na dráze, která je nejblíž mému domovu. Vzpomínám na loňské vítězství, ale i na ty, když jsem ještě jezdil čtvrtlitry.“

„Je to rychlá dráha s rychlými a pomalými zatáčkami. Je to druhý závod na půdě Španělska a rád bych byl ve stejně dobré kondici, jak v Jerezu. Vím ale, že to nebude jednoduché. Potřebujeme se o dost zlepšit, protože naši soupeři jsou velmi silní a já si stále léčím prst po pádu v zahřívacím tréninku v Le Mans.“

„V této Grand Prix bude našim cílem umístění na stupních vítězů. Pokusíme se na to zaměřit už od pátku a jsem si docela jistý, že je tým stejně jako obyčejně připraven o to bojovat,“ řekl závěrem Jorge Lorenzo, úřadující mistr světa MotoGP a současný lídr průběžného hodnocení královské kubatury.

Po smolné sérii dvou závodů na okruzích v Jerezu a Estorilu, kde si Ben Spies nepřipsal jediný bod, zabojoval ve francouzském kole a v le Mans projel cílem šestý. Na tento výkon by moc rád navázal a pokračoval v dalším zlepšení. Okruh Montmeló mu sedí, takže má velkou příležitost.

„Myslím, že na tento závod se těším víc než jakýkoliv předtím!“ uvedl Ben Spies. „Toto je rozhodně okruh, kde jezdím o hodně radši než v případě předchozích čtyř. Po náročném začátku s některými ne příliš povedenými výsledky se nám podařilo solidně zajet v Le Mans a vzhledem k rychlosti našich soupeřů jsem byl nakonec za umístěním a body rád.“

„Stejně jako pokaždé jsme připravení tento víkend odevzdat naše maximum, pokusíme se stavět na výsledcích posledního kola a doufejme, že se v neděli posuneme v pořadí průběžného hodnocení,“ řekl závěrem Američan Ben Spies.

Doporučujeme

Články odjinud