Lorenzo neočekával, že Pedrosovi ujede

Vítěz Grand Prix České republiky Jorge Lorenzo byl trochu zaskočený jednoznačným průběhem závodu, od Pedrosy očekával větší komplikace. Naopak Valentino Rossi odjíždí z Brna velmi zklamaný.

"Po včerejších problémech a pádu jsem tohle dnes neočekával, myslel jsem si, že to bude větší trápení," přiznal Lorenzo. "Jakmile jsem se dostal na první místo, očekával jsem, že Dani pojede se mnou a věděl jsem, že je to moje chvíle a že musím jet co nejlépe. Myslel jsem si, že se mě pokusí předjet, ale cítil jsem se dobře a postupně se mi podařilo se ho zbavit."

"Vím, že jsem řekl, že teď jezdím s ohledem na šampionát, a je to pořád pravda, ale když je tu šance na vítězství, je třeba se jí chopit! Získat sedmé vítězství v sezóně je fantastické, děkuji všem v mém týmu za tak dobrou práci po včerejších problémech."

Valentino Rossi se propadl po startu závodu a poté se dokázal probojovat jen na páté místo. Zklamaný byl už po kvalifikaci, po závodě ještě víc. "Dnes jsme skutečně zklamaní, protože jsme doufali v dobrý závod a já jsem věřil, že dnes dokážu bojovat vpředu," posteskl si Ital. "Zdálo se, že je vše v pořádku a včera jsem měl dobrou rychlost, ale dnes jsme prostě tak rychlí nebyli a nedokázal jsem se udržet jezdců vpředu. Jsme smutní, ale zítra máme příležitost v testu zjistit, co bylo špatně, což nám pomůže být v lepší formě v Indianpolisu."

Yamaha po závodě potvrdila, že Valentino Rossi u ní na konci letošní sezóny končí. Očekává se, že teď Ital oznámí přestup k Ducati.

Doporučujeme

Články odjinud