Lorenzo nic nevzdává a v Motegi chce vyhrát

Lorenzo nic nevzdává a v Motegi chce vyhrát

Yamaha přijíždí do japonské Motegi v kompletní sestavě a s odhodláním podat maximální výkon, protože Jorge Lorenzo je stále ve hře o titul a Ben Spies si chce spravit chuť po loňském závodu.

Úřadující mistr světa uplynulý víkend závodil za volantem speciálu A3T Seat León Supercopa a nevedl si vůbec špatně, protože pátým místem, byl společně se svými dalšími třemi kolegy nejlépe umístěným španělským týmem v Montmeló. Nicméně teď už se musí soustředit na závodění v motocyklovém šampionátu, protože se blíží závod v Japonsku.

V Motegi vyhrál Lorenzo závod MotoGP v roce 2009, dvoje čtvrtá místa si připsal v letech 2008 a 2010. Právě loni tam velmi tvrdě bojoval se svým týmovým kolegou Valentinem Rossim. Ital tehdy získal umístění na stupních vítězů, ale Jorge Lorenzo byl jen krok od zisku titulu mistra světa.

„Japonsko je domácím závodem pro Yamahu a pro nás je pokaždé potěšením tady jezdit,“ uvedl Jorge Lorenzo. „Motegi je okruhem, kde jsem vyhrál a loni svedl hezký souboj o umístění na stupních vítězů. Rád bych tu vyhrál znovu, takže to je také mým cílem pro nadcházející víkend.“

„Po tom všem zmatku ohledně Fukušimy jsme tady a připraveni zajet pro Yamahu dobrý závod v jejich speciálním ročníku,“ dodal Lorenzo, který společně s týmem nastoupí v červenobílých barvách v rámci oslav 50. výročí závodění japonského výrobce v seriálu motocyklového mistrovství světa.

Ben Spies přijíždí do Motegi teprve podruhé. Loni v úvodních kolech hodně ztratil, protože se musel vyhnout dalšímu jezdci a vyjel mimo trať, ale nakonec projel cílem osmý. Letos hájí tovární barvy a jeho ambice jsou samozřejmě mnohem vyšší. „Doufám, že letos budu od začátku na předních pozicích a nebudu muset nic dohánět, jak jsem to dělal loni,“ uvedl Ben Spies. „Budeme závodit v červenobílé kombinaci a ta, jak se zdá, mi přináší štěstí!“

Doporučujeme

Články odjinud