Lorenzo objasňuje svou žádost o účast na řízení mezi Rossim a FIM

Lorenzo objasňuje svou žádost o účast na řízení mezi Rossim a FIM

Jorge Lorenzo podal oficiální vyjádření k tomu, proč žádal svou účast na soudním řízení mezi Rossim a FIM.

Valentino Rossi se minulý týden odvolal proti rozhodnutí z Malajsie k Arbitrážnímu soudu pro sport. Rossi se dožaduje zrušení či snížení trestu, který mu byl za incident s Márquezem udělen.

Právníci Jorgeho Lorenza včera jako dotčená strana v tomto procesu podali zprávu Arbitrážnímu soudu pro sport. Účelem této zprávy bylo informovat Arbitrážní soud pro sport, že výsledkem rozhodnutí by mohla být postižena třetí osoba.

Účast Jorgeho Lorenza v soudním řízení mezi Rossim a FIM byla zamítnuta. Arbitrážní soud pro sport však přijal všechny doplňující informace do Lorenzových právníků.

„Z hlediska morální povinnosti jsme shledali jako nutné informovat Arbitrážní soud pro sport o situaci Jorgeho jako dotčené strany v tomto procesu,“ sdělil Lorenzův zástupce Albert Valera. „Nebylo cílem zapojit Jorgeho do tak složitého procesu. Chtěli jsme však poskytnout doplňující informace, které mohou soudu pomoci učinit co nejsprávnější rozhodnutí,“ říká dále Valera. „V žádném případě jsme nechtěli žádat o zvýšení trestu, respektujeme rozhodnutí Ředitelství závodu a FIM,“ dodává Valera.

Doporučujeme

Články odjinud