Lorenzo odstartuje v Brně druhý, Spiese stále trápí ruka

Lorenzo odstartuje v Brně druhý, Spiese stále trápí ruka

Po nevydařeném pátku se podařilo továrnímu týmu Yamahy zrychlit a obsadit místa v první a druhé startovní řadě.

"Včera to nešlo tak, jsme očekávali, ale udělali jsme několik změn a vylepšili brzdění, aby byla motorka stabilnější," komentoval kvalifikaci Jorge Lorenzo. "Čas na kolo se díky tomu zlepšil a dnes jsme se přiblížili Danimu a skončili před Caseym. Rychlost byla v posledních kolech dobrá, takže jsme spokojení. Velké díky patří mému týmu, který tvrdě pracoval, aby motorku vylepšil. Zítra bude naším cílem pódium, nebo pokud to bude možné, tak vyhrát závod."

Bena Spiese trápí tento víkend skřípnutý nerv, kvůli kterému má potíže s citlivostí levé ruky. Lékaři z Clinica Mobile mu pomáhají, ale Američan si není jistý, jestli vydrží celý závod. V kvalifikaci zajel čtvrtý čas.

"Dnes to šlo mnohem lépe, než jsem očekával, alespoň máme pro zítřek dobrou startovní pozici," pochvaloval si Spies. "Do závodu si nevěřím stoprocentně, nevím, co dokážu, ale ukázali jsme, že máme rychlost, a motorka stačí na umístění v top 5."

"Uděláme maximum. Nebudu nic slibovat, ale vím, že bych měl dobře zvládnout alespoň polovinu závodu. Pokud si v noci dobře odpočinu, tak snad budu mít štěstí a bude to dobré. Jsme optimisté, motorka funguje dobře a rychlost máme, jen doufám, že já to zvládnu také."

Doporučujeme

Články odjinud