Lorenzo se postaví do první řady, Spies zaznamenal zlepšení

Lorenzo se postaví do první řady, Spies zaznamenal zlepšení

Jorge Lorenzo se sice na měkčích pneumatikách nezlepšil, ale závodní tempo má dobré a zítra chce bojovat o vítězství. Ben Spies obsadil po chybě v závěrečném měřeném kole páté místo.

Po prvním místě v ranním tréninku se Jorge Lorenzo kvalifikoval do Velké ceny Německa na třetí pozici a společně se dvěma továrními hondami startovat z první řady. Jeho souputník z Yamaha Factory Racing Teamu Ben Spies skončil pátý.

Obhájce titulu se na Sachsenringu zatím cítí dobře. "Škoda, že jsem se na měkčích pneumatikách nezlepšil. Nakonec jsem nezískal pole position, ale myslím, že třetí místo je na startu zítřejšího závodu dobré, udržel jsem ho o 0,010 sekundy," pochvaloval si Španěl. Cítí, že by v závodě mohl bojovat o vítězství s nejrychlejším jezdcem kvalifikace Caseym Stonerem. "Myslím, že fanoušci uvidí skvělý závod, je tu hodně jezdců, kteří se mohou utkat o vítězství."

Spies se cítil lépe než v pátečních trénincích. "Dokázali jsme motorku připravit trochu lépe a prosadit se do elitní pětky. Ve svém posledním kole jsem udělal chybu, dvě zatáčky před koncem mi ujel zadek, srovnal jsem to, ale pak ztratil předek. Stálo mě to tak desetinu," přiznal. Za Markem Simoncellim zaostal o 0,103 sekundy. "Mohl jsem být blíž první řadě, ale pořád jsme uprostřed té druhé a můžeme zítra odjet dobrý závod."

Lorenzův manažer Wilco Zeelenberg si hodně slibuje od jízdy na tvrdých pneumatikách, ty měkčí nepřinesly jeho svěřenci potřebnou výhodu. "Nemusíme se tím trápit, myslím, že zítra všichni pojedeme na stejných (tvrdších) pneumatikách. Naše závodní tempo je velmi dobré. První část tratě je velmi úzká, potřebujeme dobrý start," ví bývalý závodník.

Ředitel týmu Massimo Meregalli věří, že se v kvalifikaci podařilo vyřešit všechny problémy, které měl v pátek Spies. "Myslím, že má šanci zajet velmi dobrý závod," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud