Lorenzo udržel vedení v šampionátu, Spies dojel letos poprvé na pódiu

Lorenzo udržel vedení v šampionátu, Spies dojel letos poprvé na pódiu

Jorge Lorenzo tušil už před závodem, že na Caseyho Stonera mít nebude. Cílem bylo udržet vedení v šampionátu a to se mu podařilo. Ben Spies změnil nastavení přední vidlice a radoval se ze třetího místa.

Jezdci Yamaha Factory Racing se prosadili na pódium. Vítězství jim ale uniklo. Jorge Lorenzo dojel druhý a Ben Spies třetí.

Lorenza na konci prvního kola předjel Casey Stoner a už ho do vedení nepustil. To Španěla nepřekvapilo. Už včera po kvalifikaci prohlašoval, že vítězství by bylo zázrak. "Od začátku jsem zkusil jet na maximum. Měl jsem dobrý start, ale věděl jsem, že by mě Casey mohl během několika kol předjet. Udělal to. Když se mu to podařilo, zkusil jsem se ho držet co nejvíc kol," vzpomínal obhájce titulu.

Když začalo ve druhé polovině závodu v určitých místech tratě pršet, soustředil se Španěl hlavně na to, aby neudělal žádnou chybu a udržel si druhé místo. "Bylo pro mě důležité dojet tento závod a zůstat ve vedení v šamiponátu. Myslím, že jsme náš cíl splnili," dodal Lorenzo.

Také Spies považuje dnešní závod za důležitý. Konečně se mu podařilo v tovráních barvách dojet na stupních vítězů. "Na začátku sezony jsme měli smůlu a tento víkend byl dobrý. Neměli jsme žádné extra štěstí, ale nic se nepokazilo. Vybrali jsme i správné pneumatiky," pochvaloval si Američan, "Měl jsem dobrý start a snažil se udržet tempo. Před závodem jsme na motorce udělali velké změny. Měl jsem nastavení vidlice, na kterém jsem během víkendu vůbec nejel. Několik kol mi trvalo, než jsem si zvykl."

Celý závod na něho zezadu tlačil Andrea Dovizioso a ani Valentino Rossi nebyl daleko. "Je to skvělé hlavně pro mě a pro tým, který pořád stojí za mnou," pochvaloval si Spies, kterého potěšilo, že jeho ztráta na první dva byla tak malá, že Lorenza i Stonera viděl. "Doufejme, že v tomto trendu budeme pokračovat."

Doporučujeme

Články odjinud