Lorenzo ukončil pracovní část návštěvy Indonésie

Lorenzo ukončil pracovní část návštěvy Indonésie

Úřadující mistr světa má za sebou náročný víkend v Indonésii, kde absolvoval propagační turné a zároveň se těšil zájmu tisíců nadšených fanoušků. V pondělí odletěl na Bali a tam také ukončil pracovní část návštěvy.

Jorge Lorenzo byl velmi překvapen jakého přijetí se mu v Indonésii dostalo. V pátek přiletěl do Jakarty, kde absolvoval tiskovou konferenci s nejvyšším vedením Yamaha Motor Kencana Indonesia a oficiálně představil dva nové motocykly Jupiter MX a Lexam (elektropohon).

V sobotu si Lorenzo oblékl závodní kombinézu a dvojici nových motocyklů předvedl prodejcům YMKI a to před zástupem tří tisíc diváků, kteří se na slavnostní událost v hlavním městě Indonésie přišli podívat. Pro Yamahu je místní trh velmi důležitý a Lorenzo svůj úkol s přehledem splnil, když na prezentaci dokázal přilákat takové davy potenciálních zákazníků.

„Ranní ´studium´ se mi vyplatilo, když jsem pak dokázal říct přinejmenším pět vět v indonéštině!“ uvedl Jorge Lorenzo. „Není to vůbec jednoduchý jazyk, takže to byl skutečně úspěch!“

V neděli ráno už Jorge Lorenzo seděl v letadle s kursem na letiště v Surabaya. Odpoledne absolvoval další tiskovou konferenci, kde byl opět mužem, který měl tu čest představit motocykl Jupiter MX. Později se přesunul do místní DBL Arény, kde Lorenza přivítalo přes pět tisíc fanoušků, kteří tam čekali od rána, aby viděli úřadujícího mistra světa královské kubatury MotoGP.

„Je neuvěřitelné kolik lidí tady ze Surabaye žije a dýchá MotoGP a kolik jich tu za mnou přišlo,“ řekl Lorenzo. „Bylo to úžasné! Děkuji Indonésii za to, že se tu cítím jako doma a že se tu vůči mě chováte jak ke králi!“

V pondělí se Lorenzo letecky přesunul na Bali, kde absolvoval poslední tiskovou konferenci, nějaké to focení a setkání s fanoušky. Dnes už je Španěl na Bali jako turista a zaslouženou dovolenou tam stráví do sedmadvacátého ledna.

Doporučujeme

Články odjinud