Lorenzo viditelně zrychlil a má šanci obhájit vítězství

Lorenzo viditelně zrychlil a má šanci obhájit vítězství

Tovární Yamahy zítra odstartují z třetí a čtvrté pozice startovního roštu. U týmu s třemi ladičkami ve znaku můžou být spokojení a navíc pokud zaprší, síly na dráze budou mnohem vyrovnanější než na suché dráze.

Jorge Lorenzo startuje z první řady a to mu dává solidní šance na obhajobu loňského prvenství. Závod to ale nebude jednoduchý, vedle něho se totiž postaví Marco Simoncelli a Casey Stoner, oba na továrních RC212V.

„Ano, jsem velmi spokojený, protože zítra startujeme z první řady a dnes jsme byli Hondám o hodně blíž,“ řekl úvodem Jorge Lorenzo. „Jezdil jsem na vyšší úrovni a jsem na závod připravený. Budu se maximálně snažit, abych dobře odstartoval a budu bojovat o vedení. V tomto okamžiku je naší zbraní konzistence.“

„Někdy vyzkoušíte spoustu věcí a někdy najdete řešení, jako dnes. Nevím, zda to bude stačit na vítězství, ale uděláme pro to maximum. Na svůj tým jsem velmi hrdý, tvrdě pracují a pro kvalifikaci mi připravili skutečně perfektní komplet!“ řekl závěrem Jorge Lorenzo.

Ben Spies kvalifikaci na britskou Grand Prix dokončil na čtvrtém místě, těsně za svým týmovým kolegou Lorenzem. Pro Američana je to po Katalánsku další výrazný výkon a oba jezdci japonské Yamahy se pokusí právě na výkon v Barceloně navázat a získat znovu dvojí umístění na stupních vítězů.

„Dnes to bylo dobré, na motorce jsme provedli nějaká zlepšení a pak vyzkoušeli různé pneumatiky, abychom zjistili, které se budou hodit pro zítřejší závod, pokud ovšem nebude pršet,“ uvedl po skončení kvalifikace Ben Spies.

„Kvalifikace probíhala dobře, když jsem se snažil zajet naše nejrychlejší kolo, tak jsem tam přišel o několik desetin, ale ty by mě dopředu nedostaly, jen o něco blíž k Jorgemu. Dal jsem do toho maximum a zítra začínáme z dobré pozice, takže potřebujeme dobře odstartovat a samozřejmě uvidíme, co si pro nás připraví počasí,“ dodal Američan.

Doporučujeme

Články odjinud