Lorenzo vyhrál první kvalifikaci sezony, Spies startuje čtvrtý

Lorenzo vyhrál první kvalifikaci sezony, Spies startuje čtvrtý

Mistr světa z roku 2010 nenašel v sobotu večer soupeře a vyhrál první kvalifikaci sezony. V neděli tak do závodu katarské Grand Prix startuje z první řady společně s Casey Stonerem a Calem Crutchlowem.

„S výsledkem kvalifikace jsem opravdu velmi spokojen,“ řekl po jejím skončení Jorge Lorenzo. „Abych získal toto pole position, musel jsem na to tlačit na víc jak na sto procent, ale nakonec se mi podařilo zajet perfektní kolo.“

„Musíme ještě zlepšit výkon na rovince a maximální rychlost, ale jinak motorka funguje bezvadně. Zítra to bude náročný závod a myslím, že pneumatiky sehrají důležitou roli. Velké díky Yamaze za to, že mi připravili tak dobrou motorku!“ dodal Španěl.

V kvalifikaci čtvrtý Ben Spies měl v sobotu večer skutečně namále. Spadl, ale přitom zůstal zavěšený do jedoucího motocyklu. Naštěstí nebezpečně vyhlížející nehoda dopadla až na pár pohmožděnin, bez následků. „Jel jsem dobré kolo až do nehody, kdy jsem přišel o přilnavost na přední části,“ řekl Američan.

„Snažil jsem se dostat co nejdál od motorky, ale za něco jsem se tam zachytil a pokračoval s ní dál. Napadlo mě, že bych se mohl pokusit vrátit zpátky, když se nemůžu dostat pryč!“ uvedl k nehodě Spies a závěrem dodal: „Každopádně pro zahřívací trénink máme pár dobrých nápadů, takže uvidíme.“

Doporučujeme

Články odjinud