Lorenzo začal věřit ve výhru až po Doviziosově pádu

Jorge Lorenzo vyhrál popáté v sezoně, v Barceloně se ve třídě MotoGP radoval poprvé. Během závodu se musel potýkat s podkluzováním přední pneumatiky a tlakem ze strany Andrey Doviziosa. Wataru Yoshikawa dojel patnáctý.

Páté vítězství v sezoně si při Velké ceně Katalánska v Barceloně připsal vedoucí jezdec celkové klasifikace Jorge Lorenzo. Zraněného Valentina Rossiho v týmu Fiat Yamaha poprvé zastoupil vývojový jezdec Yamahy Wataru Yoshikawa a získal bod za patnácté místo.

Lorenzovi tentokrát v závodě zdatně sekundoval Andrea Dovizioso s tovární hondou. Těsný souboj obou jezdců skončil Italovým pádem. Poté už se Lorenzo mohl soustředit na udržení náskoku.

"Byl to opravdu těžký závod, protože bylo velké horko a podkluzovala mi přední pneumatika," vzpomínal v cíli vedoucí jezdec šampionátu. "Dovizioso byl těsně za mnou řadu kol a dost na mě tlačil. Myslel jsem, že to tak zůstane až do posledního kola. Nakonec upadl a já vyhrál."

Lorenzo vyhrál v Barceloně ve třídě MotoGP poprvé. "Loni jsem byl spokojen s druhým místem, ale ne zcela, protože Vale mě předjel v poslední zatáčce. Jsem potěšený, že jsem na své domácí trati konečně dokázal vyhrát," pochvaloval si rodák z Mallorky.

Yoshikawa se v závodě kategorie MotoGP objevil poprvé od 4. října 2002, kdy jel s yamahou na divokou kartu Velkou cenu Pacifiku v Motegi. Tehdy dojel dvanáctý, dnes získal bod za patnácté místo. "Po osmi letech bez závodění je dvacet pět kol hodně, ale jsem opravdu spokojen, že jsem dojel a získal bod. Doufám, že tato zkušenost mi pomůže na Sachsenringu i v budoucnu. Spolupráci s nejlepším týmem v padoku jsem si užíval," pochvaloval si Japonec. "Byli rychlí a profesionální a zároveň přátelští. Atmosféra v garáži byla skvělá."

Doporučujeme

Články odjinud