Lorenzo zatím kraloval všem tréninkům, zbývá vybrat pneumatiky pro závod

Jorge Lorenzo momentálně při neúčasti Valentina Rossiho vévodí třídě MotoGP. V Assenu si připsal druhou letošní pole position, na kterou by rád navázal svým prvním vítězstvím na tomto okruhu v královské kubatuře.

Jorge Lorenzo si v Assenu připsal svou druhou letošní pole position. Španěl, který je při zranění Valentina Rossiho i v Nizozemsku jediným zástupcem týmu Fiat Yamaha, tak do zítřejšího závodu odstartuje z prvního místa.

"Se svou druhou letošní pole position jsem velmi spokojen. Věřím si, protože jsem byl nejrychlejší ve všech dosavadních trénincích, i když ostatní jezdci v kvalifikaci výrazně přidali," pochvaloval si Lorenzo. Rodák z Mallorky věří, že zítřejší závod bude zajímavý. "Samozřejmě chci vyhrát, ale vždy je mým cílem především dojet a bodovat. Pokusím se hned ujet, když se to nepodaří, budu bojovat o pódium. Co se týče našeho náskoku v celkové klasifikaci, můžeme být klidní, ale tým i já nadále tvrdě pracujeme, abychom se na této úrovni udrželi."

Podle manažera Wilka Zeelenberga je Lorenzo spokojen s novými úpravami motocyklu. "Jeho tempo bylo velmi konzistentní, vše funguje dobře, musíme akorát vybrat pneumatiky pro závod, protože obě směsi tu fungují dobře. Uvidíme, jaká bude zítra teplota. Rozhodneme se po warm-upu." dodal Zeelenberg.

Doporučujeme

Články odjinud