Lorenzo závodil na čtyřech kolech

Lorenzo závodil na čtyřech kolech

Mistr světa královské kubatury byl jedním z čestných hostů nedělního závodu 500Km Alcaniz a nevedl si vůbec špatně, protože ve své kategorii D5 obsadil druhé místo.

Po předchozí zkušenosti se závoděním na čtyřech kolech, kterou rodák z Malorky absolvoval minulý měsíc na okruhu v Montmeló, jako součást seriálu Spanish Resistance Championship (CER), usedl tuto neděli znovu za volant ve španělském Motorland Aragonu.

„Závod byl hodně komplikovaný kvůli mlze,“ řekl Jorge Lorenzo. „Skončit v naši kategorii druhý je dobrý výsledek. Kromě toho je to pro mě první umístění na stupních vítězů v Motorland Aragonu a ještě k tomu s autem. V příštím roce se o to pokusím s Yamahou.“

Španěl závodil v barvách týmu Difisa Racing s vozem Fiat 500 Abarth Assetto Corse (fotografie Fiat 500 z roku 2008), který je dílem inženýrů společnosti Abrath a spolu s Lorenzem závodili jeho týmoví kolegové José Manuel de los Milagros a Antxel Echegoyen. Dalším z čestných hostů vytrvalostního závodu byl jezdec formule 1 Jaime Alguersuari, ten závodil v kategorii D1 a skončil čtvrtý.

Šéf týmu Difisa, Salvador Espinal k výkonu Jorge Lorenza řekl: „Jorgeho zlepšení od jeho první jízdy v Katalánsku bylo rychlé. Velmi rychle se učí, předvedl vysokou úroveň koncentrace a právě proto je také mistrem světa. Je naučený využívat výjezdů ze zatáček při vysoké rychlosti a to bylo také důvodem jeho umístění s některými velmi rychlými piloty. Rovněž spolupráce s někým, jako je Jorge je zážitkem pro celý tým.“

Doporučujeme

Články odjinud