Loris Capirossi zvažuje ukončení kariéry

Loris Capirossi zvažuje ukončení kariéry

Italský jezdec neprožívá nejlepší začátek sezony. Po čtyřech úvodních závodech má na kontě devět bodů, což mu nyní stačí na průběžné patnácté místo a to mu velkou radost nedělá.

Po Capirossiho zkušenosti u tovární Suzuki, kde se mu v posledních dvou letech moc nedařilo, padlo rozhodnutí vrátit se zpátky k Ducati. Samozřejmě už ne k továrnímu týmu, ale k satelitnímu Pramac Racingu, kde má podepsanou dvouletou smlouvu.

S prototypem GP11 si zatím moc nerozumí a výsledky jsou daleko za očekáváním jeho stejně jak týmu Pramac. V rozhovoru pro italský Sportmediaset Capirossi připustil, že navzdory platné smlouvě může nastat situace, kdy závodní kariéru ukončí už po skončení letošního ročníku.

„Situace je složitá a motocykl velmi komplikovaná záležitost,“ uvedl Capirossi v televizním rozhovoru. „Někdy  se ocitnu na třináctém místě s dvousekundovou ztrátou na vedoucí jezdce … promiňte, ale takto bych svou kariéru nechtěl ukončit. Chci se znovu dostat zpátky.“

„Nejsem teď nejšťastnější, ale pokud se zlepší motorka, pak se věci můžou změnit. Do budoucna musím jezdit rychleji. Pokud ale bude vše pokračovat stejně jak doteď, budu muset učinit rozhodnutí,“ řekl Loris Capirossi.

Pro Capirossiho by teď možná bylo nejlepší dostat možnost si vyzkoušet nový prototyp Ducati GP12, aby zjistil, jak to bude pokračovat dál. Nicméně továrny mají pro testování litrových motocyklů jen osm dnů a Ducati jen stěží jeden obětuje pro Lorise Capirossiho, jakkoliv jsou jejich vztahy přátelské. Nicméně ta možnost tu je.

Doporučujeme

Články odjinud