Lucio Cecchinello: "Druhý jezdec? Žádný spěch!"

Lucio Cecchinello: "Druhý jezdec? Žádný spěch!"

LRC Honda nastupuje v MotoGP s jedním jezdce, Stefanem Bradlem, ale šéf týmu Cecchinello by si dokázal představit, závodit se dvěma piloty.

V nadcházející sezóně pouze dva týmy nastoupí v královské třídě pouze s jedním jezdce. LRC Honda, Stefan Bradl a na motocyklu ART-Aprilia týmu Cardion AB Racing Karel Abraham.

Majitel týmu LRC Honda, Lucio Cecchinello, by si dokázal představit, že v roce 2014 by měl na startovním roštu dva svěřence. Oba by sedlali motocykl Honda, pokud by to bylo možné ufinancovat.

„Nebyl by to žádný problém pro LRC soutěžit se dvěma jezdci. Normálně potřebujeme sedm techniků na jednoho jezdce. Šéfmechanik, specialista na záznam dat, čtyři mechanici a jeden mechanik, co má na starosti pneumatiky,“ řekl Cecchinelo pro www.speedweek.de.

Šéf LRC ví, že největší položkou jsou náklady za materiál. „Standartní motocykl bude v roce 2014 stát kolem 1 milionu eur,“ říká bývalý jezdec 125cc. „Musíte však celkově počítat s náklady 1,6 až 1,8 milionu eur na jezdce, protože budete potřebovat další díly. V této částce jsou započítány náklady na brzdy, motocykly, personál, cestovní výdaje, vývojové díly, doprava, propagace, kontejnery pro zámořskou přepravu, pojištění, logistiky, pohostinství a nájem za garáž.“

Lucio Cecchinello by vzal dalšího jezdce jen v případě, že bude mít potenciál, ale zároveň by nalákal i nové sponzory. „LRC vždy angažovala jezdce, ve kterém viděla potenciál uspět mezi nejlepšími,“ dodává sedminásobný vítěz GP. „Nechci nic uspěchat, nic nás netlačí. Raději počkám na zajímavého jezdce z Asie, který bude mít dostatek talentu, aby přilákal nové sponzory. Navíc bych poté velice rád pokračoval v úzké spolupráci s Hondou.

HRC se netají tím, že by velice ráda podporovala mladé talentované Japonce v mistrovství světa MotoGP. V tomto ohledu pozorně sleduje viceprezident HRC, Shuhei Nakamoto, počínání jezdce Moto2, Takaaki Nakagami.

Doporučujeme

Články odjinud