Lukáš Pešek bral v Katalánsku body za dvanácté místo

Stav po nemoci jen zhoršily vysoké teploty na španělském okruhu.

Český jezdec Auto Kelly-ČP Lukáš Pešek si v dnešním závodu poprvé nedokázal zajistit pozice výborným startem a v závěru Velké ceny Katalánska bylo více než jasné, že mu docházejí síly.

Angína z Mugella již byla sice vyléčená, ale oslabený organismus nedokázal takovou zátěž zvládnout a tak Pešek nedokázal bojovat o lepší umístění a soustředil se zejména na to dojet do cíle na bodované pozici.

„Dnes jsem se v závodu necítil po fyzické stránce moc dobře, poprvé v sezóně mi vůbec nevyšel start, pak mi to trochu ujelo, ale povedlo se mi ztrátu stáhnout, dostat do kontaktu a držet se ve skupině ve finále o osmé místo. Po včerejším hledání nastavení jsem to dnes nechal čistě na týmu a motorka byla jak po motorové, tak podvozkové stránce připravena perfektně,“ uvedl po skončení závodu v Barceloně Lukáš Pešek.

„Škoda, ale v půlce závodu už jsem vůbec nemohl, tělo vypovědělo službu a dýchal jsem opravdu z posledního, takže jsem s ohledem na okolnosti rád za dvanácté místo a teď do dalšího závodu potřebuji zase nabrat fyzičku. Nečekal jsem, že mě ta nemoc tak oslabí a momentálně jsem úplně vyčerpaný,“ řekl závěrem dnes dvanáctý jezdec Auto Kelly-ČP.

Šéf týmu Daniel M. Epp dnešní výsledek zhodnotil slovy: „Lukáš nebyl očividně celý víkend fyzicky fit a nedokázal tak navázat na dobré tréninkové výsledky z prvních závodů sezóny. Stejné to pak bylo i v závodu.“

„Nakonec dokázal dojet na bodované pozici a nyní se musíme soustředit na další závod v Assenu, kde, věřím, Lukáš opět nastoupí v plné síle,“ uvedl Daniel M. Epp.

Doporučujeme

Články odjinud