Lukáš Pešek míří na sever Španělska

Po závodu v San Marinu, kde Lukáš Pešek získal jeden bod, český jezdec uvedl, že mu tento závod dodal sebevědomí, protože Moriwaki fungovala dle jeho představ a on dokázal, že umí jezdit rychle.

Na rozdíl od nejnižší kubatury do 125ccm měli jezdci šestistovek na dráze závodního komplexu Motorland Aragón už příležitost testovat. „Testovali jsme tam více méně všichni dva dny po závodu v Barceloně. Je to takový poměrně nepřehledný okruh s dvojicí velmi dlouhých rovinek. První zatáčka a vůbec i ty ostatní jsou velmi technického charakteru, takže tam budou určitě pěkné závody,“ řekl pro motogpsports.cz Lukáš Pešek.

Trénink navíc je pro všechny jezdce příjemnou změnou a spolu se zkušenostmi z dvoudenního testu bude důležitý pro hledání nastavení Moriwaki, ale také ideální stopy, kterou Lukáš Pešek zvolí pro závod. „Každý trénink navíc je dobrý, takže určitě přijde vhod. Ohledně stopy samozřejmě přemýšlím, ale stopa se pak volí hlavně podle toho, jaké postavení máte na startu,“ řekl český jezdec Matteoni CP Racing.

Technické, rychlé a pomalé úseky nového okruhu nabízí místa, kde se bude dobře předjíždět? „Na této dráze je spousta bodů k předjíždění a nedá se říct, že je tam konkrétně nějaké specifické místo, kde by to bylo nejlepší,“ řekl závěrem Lukáš Pešek, který tak jako vždy odjíždí bojovat o ty nelepší pozice, aby i v příštím roce byl součástí seriálu mistrovství světa.

Před cestou do Španělska tým Matteoni CP Racing prostřednictvím internetu sdělil, že od závodu v Aragónu Lukáše Peška nahradí jiným jezdcem. Toto jejich prohlášení zatím nebylo nikým oficiálně potvrzeno a český závodník kubatury Moto2 se na dvanáctý podnik sezony připravuje stejně intenzivně, jako na každou Velkou cenu v letošní sezoně.

Doporučujeme

Články odjinud