Lukáš Pešek poprvé bodoval v seriálu CEV

Lukáš Pešek poprvé bodoval v seriálu CEV

Minulý víkend proběhlo na okruhu Montmeló v Barceloně třetí kolo španělského šampionátu CEV Buckler a v kategorii Moto2 nechyběl český jezdec Lukáš Pešek, jenž si z Katalánska odvezl body za desáté místo.

V sobotní kvalifikaci zajel jezdec týmu IAMT Factory Racing patnáctý čas, což bylo z jeho pohledu zklamání, protože jeho ambice směřovaly na pozice v první desítce. V samotném závodu si vedl o poznání lépe a ještě těsně před koncem figuroval na osmé pozici. Bohužel pak došlo ke kontaktu se soupeřem a cílem projel desátý. Pro Peška tak první body do průběžného hodnocení, kde mu nyní patří dvacáté místo.

„V Barceloně jsme nakonec nasadili motor předchozí specifikace, se kterým jel můj týmový kolega v Aragónsku. Byl o něco lepší, ale nová pohonná jednotka by měla být někde jinde. Kvalifikace mi ale  nevyšla dle představ, protože jsem chtěl být v první desítce,“ uvedl Lukáš Pešek.

Při startu se Lukáši Peškovi také moc nedařilo, ale stačil zachytit nástup jezdců před sebou. „Chtěl jsem alespoň chytit skupinku bojující o osmé místo, což se mi ve finále povedlo. Bylo to ale trochu složité, protože mě předjel jeden jezdec, který mě po zbytek závodu blokoval a nemohl jsem se před něj dostat.“

„Zvolil jsem tedy vyčkávací taktiku a šetřil pneumatiky. V posledním kole jsem se dostal na osmé místo, ale v závěrečné technické pasáži okruhu mě trefil jeden z jezdců na zadní kolo. Tak nějak jsem to ustál a jediné o co jsem se snažil, bylo udržet desáté místo, což se mi nakonec povedlo.“

Čtvrté kolo španělského šampionátu se odehraje na závodní dráze v Albacete (11.-12. července), kde ale český jezdec nikdy předtím nezávodil. „Motorka byla určitě lepší, než ta s níž jsem startoval v Aragónsku. Před sebou máme ale stále spoustu práce. Už proto jsou na příští týden naplánované testy v Albacete, kde se také budu učit pro mě novou trať,“ dodal závěrem Lukáš Pešek.

Doporučujeme

Články odjinud