Lukáš Pešek v Brně nebude závodit

Lukáš Pešek v Brně nebude závodit

Český jezdec chtěl zůstat v kontaktu se světovým šampionátem a proto letos nastoupil do prestižního španělského seriálu CEV, který je řekněme mistrovství světa silničních motocyklů nejblíže.

Peškův německý tým IAMT Factory Racing původně plánoval start ve dvou závodech světového šampionátu. První měl být v domácím prostředí týmu na Sachsenringu a druhý v České republice. Pro závod v Brně Pešek divokou kartu dostal, ale německý tým se rozhodl nestartovat (fotografie z roku 2010 - Matteoni Racing).

„Na základě získaných informací a dat z dosavadních závodů a testů budeme vyvíjet nový motocykl, se kterým chceme startovat příští rok v mistrovství světa. Vývoj a testovaní je pro nás v tuto chvíli důležitější než závody,“ řekl šéf týmu IAMT Factory Racing Mike Strobel.

Lukáš Pešek je evidentně velmi rozladěný, protože závod v Čechách pro něho představoval návrat mezi elitu světa. „Je to pro mě velké zklamání. Plány a sliby týmu byly úplně jiné, než skutky. V Brně nepojedeme, protože motocykl není na mistrovství světa připravený.“

„Hlavním důvodem je, že se tým neskládá z profesionálů, ale ze studentů německé školy, kteří nemají zkušenosti. Mrzí mě to, ale nic s tím neudělám. V Brně startovat nebudu,“ uvedl na svých webových stránkách Lukáš Pešek.

Doporučujeme

Články odjinud