Lukáš Pešek ve druhém závodu supersportů nebodoval

Lukáš Pešek ve druhém závodu supersportů nebodoval

Pro českého jezdce nebyl den závodu v Imole nejšťastnější. Po zahřívacím tréninku museli mechanici týmu ProRace vyměnit motor a v samotném závodu pak naděje na bodované pozice skončila penalizací.

Lukáš Pešek závodil na italském okruhu poprvé v kariéře a tento hendikep byl znát, když v sobotní kvalifikaci supersportů zajel třiadvacátý čas a na startovním roštu nedělního závodu mu patřila šestá řada. To ještě netušil, jaké nepříjemné překvapení mu první duben připraví.

V neděli ráno udělali mechanici apríl s výměnou motoru. Jenže po zahřívacím tréninku byla z legrace skutečnost a pohonná jednotka Peškovy CBR600RR, která měla vydržet minimálně ještě jeden závod, vypověděla službu. Na řadu tak přišla rychlá výměna motorové jednotky, která proběhla úspěšně a Lukáš Pešek byl připraven startovat s novým motorem.

Po startu byl v úvodních kolech dvaadvacátý, ale postupně získával jednu pozici za druhou a ve čtrnáctém kole závodu už figuroval na bodovaném čtrnáctém místě. Bohužel pak přišla chyba v poslední části okruhu, kde Pešek projel šikanu způsobem, který pravidla neumožňují. Zkrácením nic nezískal, nikoho nepředjel ani neomezil, nicméně následovala penalizace průjezd boxy a v cíli konečné osmnácté místo.

Velmi smolný závěr Peškova druhého závodu v seriálu světového mistrovství supersportů, ale takové už někdy závodění bývá. Český jezdec se nyní musí zkoncentrovat na další závod, který se jede 22.dubna v nizozemském Assenu. Tam to zná velmi dobře, ale tým ProRace už ve druhém závodu použil třetí motor z celkového počtu osmi jednotek na sezonu, takže i v tomto směru bude třeba jezdit tak, aby se závěr sezony ještě nezkomplikoval.

FIM Supersport WSS (2/13) – 1. Foret (FRA, Kawasaki) 45b., 2. Lowes (GBR, Honda) 31b., 3. Sofuoglu (TUR, Kawasaki) 25b., 4. Quarmby (RSA, Honda) 25b., 5. Iannuzzo (ITA, Triumph) 18b. … 16. Pešek (CZE, Honda) 6b.

Doporučujeme

Články odjinud