Lüthi: Jsem připraven bojovat o titul

Lüthi: Jsem připraven bojovat o titul

Další velmi dobrý výsledek zaznamenal švýcarský motocyklový závodník Thomas Lüthi, jenž na mokrém povrchu dráhy jihošpanělského Jerezu nezaváhal a na své konto si připsal dvacet bodů za druhé místo.

Ve srovnání s předchozím ročníkem, působí v letošní sezoně jezdec týmu Interwetten Paddock Moto2 konzistentně, navíc se postupně zlepšuje a nyní mu v průběžném hodnocení patří třetí místo, kde má stejný počet bodů, jako druhý Němec Stefan Bradl.

Stabilní výkony nebyly v posledních letech Lüthiho silnou stránkou a to také stálo čtyřiadvacetiletého mladíka z Lindenu místo v prestižní MotoGP. Možná pro něho jenom dobře a pokud si letos udělá mezi jezdci šestistovek jméno, bude jistým kandidátem na jeden z litrových prototypů královské kubatury.

Závod v Jerezu zvládl po taktické stránce velmi dobře a ve stejných výkonech chce pokračovat i nadále, protože jeho cílem není nic jiného než bojovat o titul. „Podařilo se mi dobře odstartovat, což je v mokrém závodu velmi důležité, protože za takových podmínek je pak těžké někoho dojíždět,“ řekl po závodu Thomas Lüthi.

„Všechno šlo dobře až do poloviny závodu, kdy jsem na hlavní rovince špatně přeřadil a Iannone mě dokázal předjet. Nejdřív jsem se ho snažil znovu dostat, ale párkrát mi to podklouzlo, takže jsem zvolil jízdu na druhém místě než abych zbytečně riskoval,“ pokračoval Švýcar. „Do této chvíle jsme byli v každém testu, tréninku a závodu blízko předním příčkám, vše pokračuje dle plánu a já jsem připraven bojovat o titul!“

S výsledkem svého jezdce byl samozřejmě spokojen šéf týmu Interwetten Paddock Moto2 Daniel M. Epp, který po závodu na Lüthiho adresu uvedl: „Jsme více než spokojeni s Tomovým druhým umístěním na stupních vítězů v teprve druhém závodu roku. Nyní máme potřebnou konzistenci, na které jsme pracovali a jeho dnešní výkon byl obzvlášť přesvědčivý vzhledem k podmínkám, které zjevně nebyly jednoduché. Tom byl ale pokaždé dobrým jezdcem za deště a dnes své schopnosti znovu předvedl!“

Doporučujeme

Články odjinud