Mapfre Aspar v roce 2010 s RSV

Odstoupení Aprílie z projektu Moto2 způsobilo týmu Aspar nemalé komplikace, ale nakonec situaci vyřešil jednoletou smlouvou s italským výrobcem prototypu RSV.

Oba jezdci týmu Aspar Julian Simon a Mike Di Meglio si v průběhu prosincových testů vyzkoušeli celkem pět různých motocyklů a značka RSV jim po všech stránkách nejvíce vyhovovala.

„Přestože byl motocykl ve stádiu zkoušek, když Julian a Mike RSV testovali, oba zvýraznili jeho neuvěřitelný potenciál. To nám hodně pomohlo v konečném rozhodnutí,“ uvedl Jorge Martinez, šéf skupiny Aspar.

„Je jasné, že je zatím příliš brzy to nějak komentovat, protože je tento projekt teprve v počátečním stádiu, ale potenciál a prostor pro další vývoj nám dává určité předpoklady od toho očekávat to nejlepší.“

„Myslím, že jsme se rozhodli pro tu nejlepší možnou smlouvu, protože  Salvatore Giorlandino a Riccardo Drisaldi mají značné zkušenosti s čtyřtaktními motocykly. Jejich zkušenosti spolu s našimi v závodění sehrají významnou roli v dubnu, když začne mistrovství světa.“

„Jsem přesvědčen, že vzájemnou spoluprací mezi oběma zastoupenými stranami můžeme dosáhnout velmi dobrého vývoje a celkového vyladění motocyklu. Od doby, kdy jsme v prosinci začali spolupracovat je vzájemný vztah velmi dobrý a nemohli jsme snad ani začít lépe,“ řekl závěrem Jorge Martinez.

Už příští týden vyjede Julian Simon a Mike Di Meglio na dráhu ve Valencii, kde budou po dva dny testovat a pracovat na dalším vývoji jejich nového motocyklu RSV.

Doporučujeme

Články odjinud