Marc Márquez je nejrychlejší po prvním dni testů v Austinu

Marc Márquez je nejrychlejší po prvním dni testů v Austinu

Po prvním dni soukromých testů v texaském Austinu se na předních místech seřadili jezdci týmu Repsol Honda – Marc Márquez a Dani Pedrosa. Třetí byl Jorge Lorenzo.

Jezdci MotoGP včera v Austinu absolvovali první den soukromých testů. Zpočátku jezdce na nové trati trápil nedostatek přilnavosti a také si museli zvykat na fakt, že na okruhu v Austinu se jezdí proti směru hodinových ručiček.

Nejrychlejší čas ze zúčastněných závodníků zajel nováček v této třídě – Marc Márquez. Dvacetiletý Španěl odjel 55 kol, přičemž to nejrychlejší z nich zajel v čase 2:04,619s. Dani Pedrosa, který stejně jako Marquez sedlá motocykl týmu Repsol Honda, skončil druhý se ztrátou 0,428s.

Pedrosa i Márquez hodnotí první testovací den pozitivně. Podle Pedrosy je však okruh v Austinu velmi odlišný od ostatních. „Tempo a směr se mění od sekce k sekci, což je zpočátku trochu zvláštní, ale po několika kolech přijde člověk trati na kloub,“ dodává Pedrosa.

Marc Márquez se domnívá, že klíčovým bodem trati je první sektor: „Je to fyzicky náročná část okruhu, kde je potřeba hodně síly k rychlé změně směru.“

Včerejší den uzavřel na třetím místě úřadující mistr světa – Jorge Lorenzo. Čtvrtým nejrychlejším byl Stefan Bradl z týmu LCR Honda. Valentino Rossi s Yamahou byl nejpilnějším z jezdců, odjel 68 kol a obsadil páté místo.

Testů se zúčastnili i dva jezdci s motocyklem CRT – Blake Young a Michael Barnes, kteří by v Austinu (a v dalších závodech na území Spojených států) měli startovat na divokou kartu. Young skončil s velkým odstupem na šestém místě a Barnes nezajel žádné měřené kolo.

Circuit of Americas – výsledky prvního dne soukromých testů

1. Marc Márquez

Repsol Honda Team

2’04.619

2. Dani Pedrosa

Repsol Honda Team

2’05.047

3. Jorge Lorenzo

Yamaha Factory Racing

2’05.291

4. Stefan Bradl

LCR Honda MotoGP

2’06.053

5. Valentino Rossi

Yamaha Factory Racing

2’06.507

6. Blake Young

Attack Performance

2’15.102

7. Michael Barnes

GPTech

 

Doporučujeme

Články odjinud