Marc Márquez má za sebou úspěšnou operaci ramene

Marc Márquez má za sebou úspěšnou operaci ramene

Osminásobný šampion Marc Márquez včera v Barceloně podstoupil operaci pravého ramene. Operace byla úspěšná.

Před rokem Márquez absolvoval operaci levého ramene, které bylo velmi poškozené. Operace tehdy byla náročná a stejně tak náročné bylo i období rekonvalescence.

V letošním roce měl Márquez problémy s pravým ramenem. Pádem v Malajsii si způsobil neúplné vykloubení ramene a totéž se mu stalo i tento týden při testech v Jerezu. Aby se Márquez vyhnul případným větším problémům, konzultoval tuto situaci s lékaři, ti se nakonec rozhodli, že nejlepší variantou bude operace.

Márquez tedy včera v Barceloně podstoupil operační zákrok. Operovali jej Dr. Xavier Mir, Dr. Victor Marlet a Dr. Teresa Marlet.

Sám jezdec již dnes dopoledne sdílel na sociálních sítích fotku z nemocnice, děkoval svým fanouškům za podporu a informoval je o tom, že operace proběhla dobře.

Jezdec musí po operaci zůstat 48 hodin v nemocnici, poté se vrátí do Cervery, kde bude pracovat na svém zotavování s cílem, aby byl v pořádku na testy v Sepangu, které se konají začátkem února. Rekonvalescence po letošní operaci by však neměla být tak náročná jako ta po loňské operaci levého ramene.

Zdroj a foto: Box Repsol

Doporučujeme

Články odjinud