Marc Márquez podstoupí další operaci pravé paže

Marc Márquez podstoupí další operaci pravé paže

Osminásobný šampion dnes na mimořádné tiskové konferenci potvrdil, že bude muset na další operaci pravé pažní kosti a ramene.

Od roku 2020 bojuje Marc Márquez se zraněními. Při závodě v Jerezu v roce 2020 si zlomil pravou paži, absolvoval operaci a o pár dnů později už znovu usedl na svůj motocykl, i když tedy přímo do závodu nakonec nenastoupil. Velmi záhy po první operaci následovala druhá operace – destičky, kterými byla zlomenina zpevněna, totiž nevydržely a musely být vyměněny. Koncem roku 2020 musel Márquez na třetí operaci, protože se zlomenina nehojila.

Koncem loňského a začátkem letošního roku Márquez navíc bojoval i s potížemi se zrakem – trpěl diplopií (tj. dvojím viděním).

Letos se mu zatím ani jednou nepodařilo dostat na podium. V trénincích se kvůli zdravotním potížím musí šetřit, aby dokázal odjet závod. V posledních dnech se objevila spekulace, že jezdec bude muset na další operaci, což dnes jezdec a jeho tým potvrdili na mimořádné tiskové konferenci.

Márquez příští týden odjede do Spojených států, kde se podrobí další operaci zraněné pažní kosti a ramene, přičemž zatím není stanoven termín návratu k závodění.

„Bohužel si musím dát pauzu,“ sdělil jezdec. „Po všech těch měsících intenzivní práce s mým novým lékařským týmem v Madridu se můj fyzický stav sice zlepšil a nepohodlí v pravé paži se snížilo natolik, abych mohl závodit, nicméně stále mám značná omezení, která mi nedovolují správně jezdit na motorce a dosahovat cílů, které jsem si vždy stanovil,“ pokračoval Španěl.

„Právě z tohoto důvodu jsem se společně s mým lékařským týmem (Dr. Samuelem Antuñou a Dr. Angelem Cotorrem) a po konzultaci se specialisty z Mayo Clinic rozhodl podstoupit další operaci, abych mohl zlepšit svou pozici na motorce a moci tak jezdit bez současných omezení. Osobně mám maximální motivaci k tomu, abych pokračoval ve své práci a abych znovu jezdil na nejvyšší úrovni,“ sdělil dále Márquez.

Zdroj: Repsol Honda, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud