Marc Márquez příští týden testovat nebude

Marc Márquez příští týden testovat nebude

Vicemistr světa třídy Moto2 nenastoupí do prvního testu nižších kubatur ve Valencii, protože se stále zotavuje po operaci, která měla vyřešit jeho problémy s dvojím viděním.

Ve dnech 8. až 10. února vyjedou na dráhu okruhu Ricarda Torma motocykly tříd Moto2 a Moto3 v rámci prvního IRTA testu, bohužel Marc Márquez bude chybět, protože jeho zdravotní stav mu zatím neumožňuje jízdu na závodním prototypu.

Španělovy problémy začaly pádem v prvním tréninku na Velkou cenu Malajsie 2011, kde došlo k poranění očních nervů a i když lékaři tvrdí, že tento druh problému může odeznít ze dne na den, tak zatím k tomu nedošlo.

Španěl na tento okamžik čekal až do ledna, ale pak zvolil radikálnější řešení v podobě operace na oční klinice. Výsledkem je, že stav Marca Márqueze se zlepšuje, ale zatím ne natolik, aby se společně s ostatními zapojil do příprav na novou sezonu, kde patří mezi žhavé kandidáty v boji o titul.

Možný termín jeho návratu je až polovina února v Jerezu nebo dokonce až závěrečný IRTA test, který mají nižší kubatury na programu ve dnech 19. až 21. března 2012.

Doporučujeme

Články odjinud