Marc Márquez

Marc Márquez

Marc Márquez
Marc Márquez Foto: Archiv
Marc Márquez
Marc Márquez Foto: Václav Duška Jr.
6
Fotogalerie

Marc Márquez už smí trénovat na motocyklu

Márquezův stav po operaci paže se nadále zlepšuje. Nyní už jezdec dostal od lékařů svolení k tomu, aby mohl trénovat na motocyklu.

Marc Márquez začátkem června absolvoval už čtvrtou operaci paže. Jeho stav se nadále zlepšuje, takže jezdec může postupně navyšovat tréninkovou zátěž. Tento týden prošel Márquez další lékařskou prohlídkou na klinice v Madridu. Prohlídka ukázala, že kost už je srostlá a jezdec dostal svolení k tomu, aby začal trénovat na motocyklu. Na základě Márquezova pocitu při jízdě na motocyklu budou lékaři moci určit další postup léčby.

„Dnes jsem měl příležitost zhodnotit stav Marca Marqueze, který nedávno absolvoval chirurgický zákrok na Mayo Clinic,“ sdělil dr. Joaquín Sánchez Sotelo. „Marc znovu získal velký rozsah pohybu v oblasti ramene a také se dobře zotavil ze svalového hlediska. Nyní podstoupil další rentgenové a CT vyšetření. Ukázalo se, že kost je úplně srostlá,“ dodal lékař.

O tom, kdy bude Márquez zpátky v sedle svého závodního motocyklu, se zatím v tiskové zprávě týmu nepíše. Alberto Puig z Hondy ovšem při rozhovoru pro motogp.com řekl, že by byl rád, kdyby se Márquez (byť i třeba jen na pár kol) mohl zúčastnit testu v Misanu

Zdroj: Box Repsol, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud