Marco Simoncelli bude v Barceloně vysvětlovat

20 komentářů

thrash F1
1. června • 10:54

Mno je toho tady dost a po tom incidentu bylo ještě víc. Koukam že zase všichni jsme odborníci.....
Simoncelli jde na kobereček protože předjížděcí incident se asi "někomu" nezdál tak košer jak tu někteří prezentují. Taky proto, že při tomto pžedjetí došlo ke kontaktu a zranění závodníka a hlavně proto že tím zraněným je Španěl do kterého se již po tolik let vkládají naděje na titul a ono stále nic.
No a k tomu předjetí - pro Ladina46: ta fotka je sice hezká, ale protože je to už konec celé akce, tak nemá příliš velkou vypovídající hodnotu. Myslím si že se Pedrosa určitě nelek o Simoncellim věděl dost dlouho, šlo spíš o to že kdyby nechal motku v náklonu, tak odstředivá síla by ho vynesla (což je normální) přesně do míst kde by se právě nacházel Simoncelli, v reakci vyhnout se střetu zvolil prudké brzdění a narovnání motky což bohužel nevyšlo úplně stopro. Zda bylo tohle rozhodnutí špatné či dobré ........
Simoncelli byl v té době rozhodně rychlejším jezdcem a kdyby použil alespoň trochu z toho co v hlavě má, tak mohl Pedrosu předjet o "kousek dál" a rozhodně bezpečněji.
Pro hondu-rs: Stonerovi nic neulehčil - na jeho časy prostě neměl. Na Lorenza, Rossiho a Doviho by to asi stačilo.
A dost - počkáme si co na to "odborníci z komise".........

Ladin46
1. června • 12:39

Ahoj,já to foto dal pouze k diskuzi.Osobně za mně,nesou na tom vinu oba,nemuselo k tomu dojít jen kdyby kdokoli z nich na pár vteřin ubral a vyčkal si.To zranění je tragedie,ale Dani určitě jen tak zase o titul boj nevzdá.Jen to bude mít složitější.;-)

thrash F1
1. června • 16:29

- za foto: aha:-)
- za to ostatní: palec:-)

stále dobrý Schumi
1. června • 11:18

Jen maličkost ke konci,..Honda-rs neměl jistě na mysli,že Stonerovi ulehčil zvítězit,..jeho časy opravdu nedokázal akceptovat v tom závodě nikdo,ani Dani.On myslel,že mu ulehčil v cestě za titulem,kterou by mu jistě Dani hodně komplikoval,ne li zcela nedovolil,pokud by zůstal zdravotně fit.

thrash F1
1. června • 16:28

...aha:-) a zároveň tedy souhlas

mamba54
1. června • 2:58

Můj názor je, že si ho znovu předvolali ani ne tak kvůli incidentu samému, jako kvůli tomu jeho komentáři. Že byl potrestám POUZE za to, že o něm druzí jezdci šíří věci, které nejsou pravda. A vůbec bych se nedivil, kdyby mu za toto vyjádření přidali nějakou finanční pokutu.;-)

stále dobrý Schumi
31. května • 13:49

Já si to prohlížel už snad podesáté,ale,..není tam mezi ně vidět.Marco šel nekompromisně za předjetím a šel venkem,..co je vidět,byly mezi nima tak dva metry,čili žádný boční kontakt.Marco,když to tam poslal,nemohl dělat už vůbec nic,..Dani to možná venkem nečekal,trochu se lekl a narovnal příliš brzo.Kdyby ho Simoncelli podjel a sundal stejně jako Vale Caseyho,není co řešit, jenže Dani škrtnul o zadní kolo,ne o přední část motorky,..Simoncelli už byl před ním.Prostě jeden tvrdě útočil,druhý za každou cenu bránil,..a dopadlo to jak dopadlo.Ale proč z toho dělat takové drama,nevím.Smutný je následek,protože Dani na tom teď dobře nebude.To je jediný stín:-(

Jiří Svatohorský (Ferrarist F458)
31. května • 12:59

Marco potřebuje ještě hodně vyzrát. Z nehody Daniho bych ho nějak nevinil ale na můj vkus až moc blbne. Kvaldy má dobrý ale závody nic moc.

stále dobrý Schumi
31. května • 13:51

Marco je velmi rychlej,což v trénincích dokazuje,ale pořád mu chybí výrazný výsledek a tak se nediv,že za ním jde jako buldog.Viděl jsem mnohem nebezpečnější ataky jiných jezdců,ale nic se nestalo,takže žádnej humbuk.

Jiří Svatohorský (Ferrarist F458)
31. května • 14:30

Chybí mu výsledek? Proč? Protože ho chce až moc! Prostě potřebuje vyzrát aby byl špičkovej jezdec MotoGP, ještě je takovej rozjukanej a potřebuje nabírat zkušenosti.:-)

stále dobrý Schumi
31. května • 15:43

Ale jo,souhlasím,..proto za tím výsledkem jde,hlava nehlava.Rychlík to ale je;-)

Jiří Svatohorský (Ferrarist F458)
31. května • 21:55

To rozhodně;-)

carom
31. května • 12:56

Pedro se prostě lekl. Tak jako už ikskrát v minulosti. To jak někdy sebou škubne, když jej někdo předjede, je celkem výjimečné. Zatím jsem to zaznamenal jenom u něj. Tady byla hlavně smůla v tom, že ramenem trefil obrubník.

Jan Chuchma (acidphase)
31. května • 13:38

chtělo by to pohled zhora, deprosa určitě udělal chybu, otázka je nakolik byla jeho vlastní, že sa "lekl", nebo už jiná možnost nebyla

romrach
31. května • 11:36

nechápu proč to stále řeší jestli si myslí, že jim řekne něco jiného než to co řekl po závodě. Ředitelství by se mělo soustředit na to, aby závodní víkend probíhal bez excesů a zbytečných chyb z jejich strany...

Patrik Porač (patstreet)
31. května • 16:40

přesně tak.
co se má teď jako celému spanish národu omlouvat nebo co...............:-O
prostě jede se dál a hotovo.muj názor je že květáček byl tvrdej hodně a nedal žádnou šanci pedrovi aby s tim něco udělal-to však neznamená že se bude do konce svého života omlouvat:-D

DanR F1
31. května • 0:09

O tomhle se bude diskutovat asi ještě dlouho. Můj pohled na věc je takovej, že Simoncelli tam byl sice hodně agresivní (ale o tom závodění snad je, ne?), ale chybu udělal Pedrosa. Zdá se mi, že Simoncelli mu tam nechal místa více než dost, jenže Pedrosa tam byl přiliš rychlej a zřejmě nechtěl Simoncelliho sestřelit, tak to narovnal. Naneštěstí v ten nejnevhodnější okamžik a trefil jeho zadní kolo. Pevně doufám, že FIM tyhle souboje nezařízne nějakým novým pravidlem. To by si pak mohli body rozdělit podle výsledků z kvalifikace a na dráhu v neděli vůbec nevyjíždět.

kolja F1
31. května • 6:50

naprostej souhlas

honda-rs
31. května • 8:43

lépe napsat nešlo. Ctělo to od Pedra trochu ještě položit motorku a třeba by to vyšlo. Rezhodl se špatně což mě mrzí neboť hodně ulehčil situaci "27" a "JL"

Ladin46
30. května • 21:04

http://www.2i.cz/6b604963b0

Doporučujeme

Články odjinud