Márquez je připraven, IRTA test v Jerezu pojede s ostatními

Márquez je připraven, IRTA test v Jerezu pojede s ostatními

Poprvé od pádu v říjnovém tréninku na Velkou cenu Malajsie byl Marc Márquez znovu v akci, když na dráze španělského okruhu v Albacete zahájil předsezonní přípravu na letošní ročník Moto2.

Po úterním zkušebním výjezdu v Alcarrásu, byl test v Albacete důkladnou prověrkou Márquezovy tělesné kondice, ale hlavně zkoušky, zda je jeho problém s dvojím viděním už minulostí.

Španěl začal testovat ve čtvrtek před obědem a jeho fyzický stav je rozhodně lepší. Stále tam je prostor pro zlepšení, ale loňský vicemistr světa Moto2 byl neuvěřitelně rád, že konečně testoval v sedle závodní šestistovky.

Od čtvrtku až do pátku Márquez jezdil střídavě krátké a dlouhé výjezdy a jeho úkolem bylo najet maximum kilometrů, aby si znovu zvykl na motorku a získal pro ni potřebný cit. Nyní je připraven na závěrečný test v Jerezu, což je poslední možnost testování před začátkem sezony.

„Díky kontrolnímu testu fyzičky v Alcarrás bylo možné přijet do Albacete a uskutečnit tento test,“ uvedl v pondělí odpoledne Marc Márquez. „Po tak dlouhé době to byl neuvěřitelný návrat zpátky. Tyto dva dny byly velmi užitečné, díky nim mám na kontě najetá nějaká ta kola, získal jsem zpátky kontakt se Suterem a přesvědčil se, že v Jerezu už můžu jezdit.“

Doporučujeme

Články odjinud