Márquez nebude v Jerezu testovat

Márquez nebude v Jerezu testovat

Španělský motocyklový závodník a vicemistr světa v kubatuře šestistovek stále není po zdravotní stránce natolik v pořádku, aby se připojil k ostatním jezdcům třídy Moto2 a od středy testoval na okruhu v Jerezu.

Márquez havaroval v úvodním tréninku na Velkou cenu Malajsie v době, kdy začalo pršet a traťoví komisaři okruhu v Sepangu nestačili jezdce včas varovat, že v daném úseku je dráha mokrá. Pádem si jezdec týmu Catalunya Caixa Respol způsobil řezné zranění v oblasti brady, ale největší komplikace mu působily problémy se zrakem.

Kvůli tomu nenastoupil do závodu v Malajsii a nejel ani závěrečnou Grand Prix roku ve Valencii. Od středy mají týmy Moto2 třídenní test na jihu Španělska, ale Márquez bude opět chybět. Minulý čtvrtek byl Španěl na vyšetření v Barceloně u specialisty Dr. Jordi Arrugy, který sice konstatoval, že v jeho léčbě došlo k pozitivnímu pokroku, nicméně zatím není plně uzdraven.

Šéf týmu Emilio Alzamora k tomu uvedl, že Márquezovo zranění potřebuje čas než dojde k plnému uzdravení. „Nemůžeme nyní přesně odhadnout, jak dlouho bude trvat než se Marc úplně uzdraví, ale jeho léčba probíhá uspokojivě, jak nám řekl Dr. Arruga. Musíme být trpěliví,“ řekl.

Doporučujeme

Články odjinud