9
Fotogalerie

Márquez nepojede ani ve Valencii, vrátil se mu problém s dvojím viděním

Marc Márquez nenastoupí ani do závodu ve Valencii. Po nehodě, kterou měl před několika dny, se mu vrátil problém s dvojím viděním. Podobnou potíž měl Márquez už před deseti lety.

V sobotu 30. října měl Marc Márquez nehodu během tréninku. Krátce po nehodě se v oficiální zprávě od týmu Repsol Honda hovořilo pouze o lehčím otřesu mozku. Během závodního víkendu v Portugalsku se pak v paddocku MotoGP hodně spekulovalo o tom, že otřes mozku pravděpodobně nebude jediným důvodem Márquezovy absence v závodě.

Tento týden Márquezův tým zveřejnil zprávu, v níž se píše, že si Márquez obnovil problém s dvojím viděním. Tato potíž Španěla trápila už v roce 2011 po nehodě v Sepangu.

Bývalý šampion nakonec nenastoupí ani do závodu ve Valencii a nezúčastní se ani posezónních testů, které jsou v plánu na 18. a 19. listopadu.

Včera totiž Márquez navštívil očního lékaře v Barceloně. Doktor Sanchez Dalmau potvrdil, že Márquez má ochrnutý čtvrtý nerv pravého oka. Jedná se o tentýž nerv, který už měl Márquez poškozený právě před deseti lety. Tehdy nakonec Márquezův problém vyřešila operace. Nyní lékaři zatím zvolili konzervativní léčbu a pravidelné kontroly.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud