6
Fotogalerie

Márquez se poprvé od loňského zranění očního nervu svezl na závodním okruhu

Marc Márquez si loni v říjnu zranil oční nerv. Jeho stav se nadále zlepšuje. Včera už si poprvé od zranění vyzkoušel jízdu na závodním okruhu.

Bývalý šampion Marc Márquez se loni v říjnu zranil při tréninku. Poškodil si oční nerv, který už měl zraněný před deseti lety. Kvůli poškození nervů má jezdec potíže s dvojím viděním. Musel tedy vynechat závěr loňské sezóny a nebylo vůbec jisté, kdy (či zda vůbec) se bude moci vrátit na závodní motocykl.

Márquezův stav se nadále zlepšuje. Začátkem minulého týdne absolvoval kontrolu u očního lékaře a dostal svolení k jízdě na motocyklu. Před několika dny už jezdil na motokrosovém motocyklu a včera se poprvé od výše zmíněného zranění svezl i na závodním okruhu.

Nejednalo se ovšem o stroj MotoGP. Márquez jel na motocyklu RC213V-S a spolu s ním včera v Portimão testoval i jeho bratr Alex – oba o tom informovali své fanoušky na sociálních sítích.

Marc včera v Portimão odjel 65 kol a jeho dojmy z testu jsou pozitivní. Nicméně definitivní rozhodnutí, zda se bude osminásobný šampion moci zúčastnit předsezónního testu v Malajsii začátkem února, ještě nepadlo. Jezdec ještě bude muset získat svolení od lékařů.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud