Márquez v testu rychlejší než Toni Elías loni v kvalifikaci

Márquez v testu rychlejší než Toni Elías loni v kvalifikaci

Úřadující mistr světa nejnižší kubatury prozatím zvládá adaptaci na šestistovku Suter velmi dobře, když už v Katalánsku dosahoval začátkem týdne rychlých časů a úvodní test sezony ve Valencii jednoznačně vyhrál.

Přestup Marca Márqueze mezi dravce v podobě jezdců Moto2 byl určitě krokem do neznáma, protože 125ccm Derbi a 600ccm Suter je celkem dost výrazná změna. Španěl je talentovaným závodníkem a zatím nevypadá, že by mu přechod na těžší čtyřtakt působil extra velké problémy.

Poslední den úvodního testu nižších kubatur panovalo slunečné počasí s teplotami kolem dvaadvaceti stupňů, což Márquezovi spolu s jeho týmem Catalunya Caixa Repsol umožnilo dokončit plánovaný zkušební program. Navíc výsledkem, jenž všechny ve Španělově týmu musel potěšit.

Márquez totiž zajel své nejlepší kolo za 1´35,6 sekundy a celkem s přehledem překonal výkon Toniho Elíase, jenž v poslední Grand Prix sezony 2010 vyhrál ve Valencii pole position výkonem 1´36,144 sekundy. Márquez má před sebou další dva testy v Estorilu a Jerezu, takže lze předpokládat, že v Kataru bude jedním z favoritů na první zlato sezony.

„Velmi pozitivní závěr třídenního testu,“ řekl Márquez po testu ve Valencii. „Nastavili jsme o jednu a půl sekundy lepší čas než první den a stále se zlepšovali, takže z Valencie odjíždíme ve velmi dobrém rozpoložení.“

„Poslední den jsme testovali některé další věci na odpružení, ale je tu toho stále ještě dost, co musíme vyzkoušet. Proto se na to musíme zaměřit a pracovat postupně, krok za krokem,“ pokračoval jezdec Catalunya Caixa Repsol.

„Čas, který jsme nastavili byl opravdu výborný, ale to nebylo našim hlavním cílem, protože tím bylo  sžití se s novým týmem a zkoušení různých konfigurací motocyklu. Byli jsme hodně konzistentní a doufám, že toho samého se nám také podaří docílit příští týden v Portugalsku.“

„Má adaptace nové kubatuře probíhá dobře, ale máme ještě spoustu práce, kterou před prvním závodem sezony v Kataru musíme udělat,“ řekl závěrem Marc Márquez.

Doporučujeme

Články odjinud