Mattia Pasini si v konkurenci Moto2 věří

Po úvodním závodu nové střední kubatury v Kataru vidí jezdec týmu JiR Moto2 své šance hodně vysoko, protože jednotné motory a pneumatiky slibují vyrovnanou konkurenci.

Ital po bitvě s Thomasem Lüthim a týmovým kolegou Simonem Corsim projel cílem úvodního závodu třídy Moto2 šestý a to do závodu startoval až z osmnácté pozice na startovním roštu.

Výkon v samotném závodu byl výrazně lepší než výsledky testů, které mu předcházely. „V testech ve Španělsku se zvlášť dobře nedařilo. Bylo to ale pochopitelné, protože to pro všechny bylo něco nového. Zkoušeli jsme několikerá řešení, všechna jiná. Byl to způsob, který sice trval dlouho, ale dal mi velmi cenné informace,“ řekl Pasini.

„Samotný závod byl skvělý, dokázal jsem dobře jezdit a získat nějaké pozice, ale šestičlennou skupinku jezdců přede mnou se mi už nepodařilo dojet. To je škoda, protože moje časy byly na úrovni těch jejich, ale odstup byl až příliš velký na to, aby se mi to podařilo.“

Ital v letošním roce závodí na motocyklovém prototypu s podvozkem značky Motobi a s výkonem svého stroje byl spokojený, i když je tam samozřejmě prostor pro další zlepšení a věci, na kterých ještě bude muset spolu s týmem zapracovat.

„Motory mají dostatečný počet koní a odpovídající výkon. Nalezli jsme dobré nastavení. Motorka ještě potřebuje doladit a musíme zlepšit výjezdy ze zatáček. Dobré je na tom to, že s jednotnými motory to bude tvrdý boj.“

„Je to vyrovnané závodní pole, protože tu všichni mají dvě společné věci – motory a pneumatiky. To zcela určitě nejsou zanedbatelné faktory. Navíc je tam úroveň konkurence velmi vysoká. V Kataru jsem startoval osmnáctý a byl jen sekundu a dvě desetiny za časem na pole position.“

„Potenciál tu je, abych si vedl dobře a byl mezi vedoucími závodníky. V Kataru jsem přišel o možnost závodit včele závodního pole, ale časy byly stejné, takže tu šance jsou a jsou pozitivní,“ uvedl závěrem čtyřiadvacetiletý Ital Mattia Pasini.

Doporučujeme

Články odjinud