Maverick Viñales má pro letošní rok podporu Repsolu

Maverick Viñales má pro letošní rok podporu Repsolu

První den testu nižších kubatur ve Valencii oznámil Repsol podpis smlouvy s Nováčkem roku 2011 v třídě do 125ccm, jenž se nyní stává šestým jezdcem podporovaným španělskou společností.

Do této chvíle byla s Repsolem spojena dvojice tovární stáje Hondy MotoGP Casey Stoner a Dani Pedrosa, jezdec kubatury Moto2 Marc Márquez a nová sestava třídy Moto3 Miguel Oliveira a Alex Rins.

Sedmnáctiletý Maverick Viñales loni všechny překvapil, když jako nováček v seriálu mistrovství světa dokázal vyhrát čtyři závody a v celkovém hodnocení obsadit skvělé třetí místo. Dnes pokračuje s týmem Avintia Racing Moto3 a spoluprací s Repsolem jen posiluje svůj status favorita.

Repsol působí v motocyklovém šampionátu přes čtyřicet let a letos má v každé kubatuře jezdce, kteří mají velké ambice bojovat o titul. „Jsem nadšen, že letos budu jezdit pro takového sponzora jakým je Repsol,“ řekl Maverick Viñales. „Spousta skvělých jezdců se těšila z jejich podpory a je mi ctí, že nyní patřím do této elitní skupiny.“

„Tři hlavní současní jezdci Repsolu – Casey Stoner, Dani Pedrosa a Marc Márquez – všichni vyhráli titul a to je mým cílem pro rok 2012,“ dodal Viñales, jehož starší bratr Isaac je týmovým kolegou českého závodníka Jakuba Kornfeila.

Doporučujeme

Články odjinud